Головна Новини Бізнес Агро В Україні почали знижуватися ціни на кавуни
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні почали знижуватися ціни на кавуни

Експерти попереджають, що не варто очікувати подальшого зниження цін на кавуни

12 серпня 2020, 23:55
Поділіться публікацією:

Ціни на кавуни в Україні стали знижуватися на початку поточного тижня. Про це повідомляє EastFruit.

В Україні почали знижуватися ціни на кавуни

У південних областях нашої країни виробники пропонують оптові партії кавунів за ціною від 2,50 грн/кг до 4,50 грн/кг). Вартість залежить від сорту та якості продукції. В той самий час ще тиждень тому ціни були на рівні 2,70-5 грн/кг.

За даними платформи, ціни на баштанні стали стрімко знижуватися через те, що якість продукції погіршується. Це відбувається через сильну спеку в ряді регіонів. На ринок почали надходити великі партії продукції, на що миттєво відреагували ціни.

Однак експерти ринку не поспішають з прогнозами щодо подальшого стрімкого зниження цін на кавуни. Попри те, що зараз продається дуже багато кавунів, вже через тиждень їх може стати набагато менше. Синоптики прогнозую дощі найближчим часом, а це може негативно відбитися на якості кавунів, які ще не дозріли. На ринку, своєю чергою, може значно знизитися пропозиція, а ціни знову зростуть.

Минулого року в цей час пропозиція кавунів на ринку перевищувала попит, і ціни на дані баштанні поступово знижувалися. На початку другої декади серпня 2019 року, оптові партії кавунів в Україні реалізовувалися в діапазоні 1,20-1,50 грн/кг, а пізніше оптові ціни знизилися до 1 грн/кг.

Нагадаємо, українські кавуни подорожчали в три рази, якщо порівнювати з минулим роком.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини