Головна Новини Бізнес Агро В Україні спростили реєстрацію земельних ділянок
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні спростили реєстрацію земельних ділянок

Нові правила реєстрації земельних ділянок будуть діяти два роки

10 червня 2020, 13:04 comments2446
Поділіться публікацією:

В Україні стартують нові правила реєстрації земельних ділянок. Нововведення вводяться з 10 червня, хоча відповідний пілотний проект був схвалений урядом ще 3 червня. Основним принципом нових правил є реєстрація землі з урахуванням екстериторіальності.

В Україні спростили реєстрацію земельних ділянок

Іншими словами, тепер рішення про державної реєстрації земельної ділянки буде приймати будь-Державний кадастровий реєстратор територіальних органів Держгеокадастра, вибраний системою Державного земельного кадастру за принципом випадковості.

Для реєстрації ділянки громадянину необхідно звернутися за отриманням послуги за місцем власної реєстрації, але заявку будуть розглядати в іншій області України. Це зроблено для того, щоб усунути зв'язок між замовником і постачальником послуги. Кабмін змінив також терміни обробки заявки — тепер реєстрація займає не більше семи днів, тоді як раніше цей термін становив у два рази більше. Згідно з планами, новий порядок буде діяти протягом двох років.

Як повідомляв портал "Коментарі", для безпечного запуску ринку землі Госгеокадастр повинен бути ліквідований. Крім того, необхідно оцифрувати всі його функції і об'єднати два кадастру в один. Таку думку опублікував latifundist (російськомовна версія).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини