Головна Новини Бізнес бюджет Мінфін погодив з МВФ проект бюджету-2021
commentss НОВИНИ Всі новини

Мінфін погодив з МВФ проект бюджету-2021

Переговори з МВФ по частині бюджету України на наступний рік завершені

26 листопада 2020, 09:40
Поділіться публікацією:

Основні параметри бюджету України на наступний рік стали об'єктом переговорів Міністерства фінансів з Міжнародним валютним фондом. У відомстві зазначили, що обговорення бюджету вже завершено.

Мінфін погодив з МВФ проект бюджету-2021

Як сказано в повідомленні прес-служби Мінфіну, "Міністерство фінансів успішно завершило переговори з МВФ щодо основних параметрів проекту держбюджету на 2021р., що було однією з головних передумов для початку першого перегляду спільної з МВФ програми Stand-by для України, визначення дати візиту місії Європейського департаменту МВФ і отримання чергового траншу".

Відзначається, що основним акцентом у формуванні спільного бачення з фахівцями Фонду стали рамки доходів і допустимий дефіцит. Тепер  працівники Міністерства вважають, що схожі оцінки головного фінансового документа країни дозволять і далі успішно співпрацювати з МВФ — тобто, розраховувати на отримання нових кредитів.

Як повідомляв портал "Коментарі", Верховна Рада 5 листопада в першому читанні проголосувала за проект Державного бюджету на 2021 рік. Документ підтримали 275 нардепів. Документ передбачає виділення 156 млрд грн на медицину, що на 27,5 млрд грн більше, ніж у нинішньому році. Також збільшили фінансування сфери освіти — до 174 млрд грн (на 34 млрд грн більше, ніж роком раніше).

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини