Головна Новини Бізнес новини компаній Фармак увійшов до ТОП-100 приватних компаній України за версією Forbes
commentss НОВИНИ Всі новини

Фармак увійшов до ТОП-100 приватних компаній України за версією Forbes

Компанія стала єдиним вітчизняним фармвиробником у рейтингу

8 жовтня 2020, 15:15
Поділіться публікацією:

Великий виробник лікарських засобів компанія "Фармак" (Київ) увійшла до рейтингу "100 найбільших приватних компаній України", опублікованому журналом "Forbes Україна". Таким чином ставши єдиним вітчизняним фармвиробником, що потрапив у цей список, йдеться в повідомленні компанії.

Фармак увійшов до ТОП-100 приватних компаній України за версією Forbes

У повідомленні наголошується, що "Фармак" є лідером фармацевтичного ринку з часткою 5,9%. Так, лікарські засоби, які виробляються на підприємстві, присутні у всіх 14 терапевтичних групах. Серед основних напрямків — протизастудні, ендокринологічні, гастроентерологічні, кардіологічні, неврологічні портфелі.

"Щорічно" Фармак "виводить на ринок близько 20 нових ліків, і це складнокомпонентні сучасні препарати, які необхідні мільйонам жителів, як в нашій країні, так і за її межами. На це момент в розробці — близько ста лікарських засобів", — йдеться в повідомленні.

Відзначається що на підприємстві працює більше 2 700 осіб.

Крім того, "Фармак" продає 40 зареєстрованих препаратів в 13 європейських країнах. Згідно з повідомленням, це рекорд для української фармацевтики.

"З початком пандемії різко виріс попит на лікарські засоби для комплексної терапії пацієнтів з COVID-19. Це зробило деякі ліки фірми надзвичайно затребуваними. І хоча не всі вони зареєстровані в країнах ЄС, в ситуації аномального попиту компанія отримала дозвіл на ввезення не тільки до Великобританії, Швеції, Франції, Німеччини та Польщі, а й в Австралію, Нову Зеландію, Мексику і Сінгапур", — відзначили в компанії.

Крім цього, підприємство забезпечило рекордні відвантаження складних ін'єкційних препаратів в Ізраїль.

"Такі умови для нас стали можливими завдяки тому, що система якості "Фармак" відповідає стандартам ЄС, а виробництво сертифіковане європейськими інспекціями", — зазначив в інтерв'ю виданню "Forbes Україна" виконавчий директор "Фармак" Володимир Костюк.

Відзначимо, що продукція компанії "Фармак" експортується більш ніж в 20 країн світу, в портфелі компанії налічується 220 продуктових досьє. На підприємстві функціонують 20 виробничих ліній, які відповідають вимогам GMP. А 14 виробничих ліній сертифіковані європейським регуляторним органом. Крім того, з 2015 року в "Фармак" працює власний комплекс з виготовлення субстанцій (департамент з виробництва АФІ) в місті Шостка, планова потужність якого становить 100 тонн субстанцій на рік.

Нагадаємо, "Метінвест" очолив рейтинг Forbes найбільших приватних компаній України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини