Головна Новини Бізнес новини компаній Компанія "Нафтогаз України" відзвітувала про прибуток
commentss НОВИНИ Всі новини

Компанія "Нафтогаз України" відзвітувала про прибуток

В компанії повідомили про велике падіння прибутку

2 червня 2020, 13:23 comments1207
Поділіться публікацією:

Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" підвела фінансові підсумки першого кварталу. Прибуток групи компаній, що входять в НАК в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року скоротився у п'ять разів. Таку інформацію опублікувала прес-служба "Нафтогазу".

Компанія "Нафтогаз України" відзвітувала про прибуток

Так, за три місяці поточного року консолідований прибуток склав  3,2 млрд гривень.

Силами працівників компанії було видобуто 3,9 млрд куб. м і реалізовано 6,3 млрд куб. м природного газу. Чисті грошові кошти, що отримані від операційної діяльності, склали 0,9 млрд грн. Нафтогаз у вигляді податків перерахував у бюджет 24,1 млрд гривень.

Фінансовий директор компанії Петер ван Дрил поскаржився на кризу, яка негативно позначилася на діяльності підприємств.

"Рух грошових коштів від операційної діяльності в першому кварталі склало 10,9 млрд грн в порівнянні з 28 млрд грн за аналогічний період минулого року, без урахування припиненої діяльності. На результати значно вплинуло падіння цін і попиту на газ. Ми скорочуємо витрати і дотримуючись дисципліни в управлінні капіталом. Наш фінансовий стан стабільний з часткою зобов'язань на рівні 12,4%", — уточнив фінансові результати топ-менеджер.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Україні влітку ціна на газ може бути рекордно низькою. Такий прогноз озвучив голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв в ефірі UA: Перший. Очікується, що протягом червня та липня ціна газу побачить рекордно низькі рівні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини