Головна Новини Бізнес новини компаній Медведчук - єдиний, хто міг би купити телеканали Пінчука, але у нього немає інтересу, - Розенбаум
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук - єдиний, хто міг би купити телеканали Пінчука, але у нього немає інтересу, - Розенбаум

Блогер Сергій Розенбаум повідомив, що угода Віктора Пінчука з Михайлом Фрідманом зірвалася, а Віктору Медведчуку телеканали олігарха не потрібні

19 червня 2020, 12:37 comments2359
Поділіться публікацією:

Віктор Медведчук — єдина фігура, у кого є гроші на покупку телеканалів Віктора Пінчука. Однак політик не зацікавлений у цьому. Про це написав у Facebook блогер Сергій Розенбаум.

Медведчук - єдиний, хто міг би купити телеканали Пінчука, але у нього немає інтересу, - Розенбаум

"Можна нескінченно дивитися на три речі — як горить вогонь, як тече вода і ... як Пінчук продає свій медіа-холдинг", — написав він.

Розенбаум пояснив, що Пінчук продає свої активи не за одну операцію "купи-продай", а по частинах, через опціони.

"Точно таку ж схему Пінчук хотів реалізувати і для продажу медіа-холдингу. Але ... “українського спортсмена спіткала невдача", — іронічно написав блогер.

Розенбаум пише, що канали збирався купити російський олігарх Михайло Фрідман, але в останній момент відмовився, тому з'явилася історія, ніби медіа-холдинг Пінчука збирається придбати Медведчук.

"Тут точно така ж схема, як з нафтогазовим бізнесом. Спочатку люди Фрідмана отримують канали в управління (від Пінчука в якості "наглядача" залишився лише Олександр Богуцький), потім "Альфа" по частинах купує офшори, на які оформлені пакети акцій", — поділився інформацією блогер.

Але в останній момент Фрідман відмовився купувати, повідомила Розенбаум.

"Сказав, що ціна занадто завищена. У відповідь Пінчук запустив дезінформацію, ніби СТБ, ICTV та "Новий" збирається купувати Медведчук", — пише блогер.

Але, за словами Розенбаума, проблема в тому, що Медведчуку не потрібні телеканали Пінчука.

"Так, на перший погляд, логіка є. Медведчук зараз єдиний гравець, у кого є реальні гроші на такі дорогі покупки як телеканали. Але якщо у людини є гроші, він купує топові канали на кшталт 112 і NewsOne. А у Пінчука розважальні канали, "заточені" на іншу аудиторію. Ну і толку від них в політиці? Поставте себе на місце Медведчука — і зрозумієте, що ніякого сенсу купувати медіа Пінчука для нього немає", — категорично написав блогер.

А всі ці "дивовижні історії про" Медведчук купує", пише Розенбаум, потрібні Пінчуку тільки для того, щоб мотивувати Фрідмана: “Купуй, бо якщо ти не купиш, то Медведчук купить".

Раніше повідомлялося про "чорну смугу" олігарха: чому Віктор Пінчук терпить невдачу в своїх проектах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини