Головна Новини Бізнес новини компаній Нафтогаз назвав причини мільярдних збитків компанії
commentss НОВИНИ Всі новини

Нафтогаз назвав причини мільярдних збитків компанії

Збитки "Нафтогазу" за ці півроку перевищили 11 млрд грн

23 вересня 2020, 15:01
Поділіться публікацією:

За перше півріччя поточного року чистий збиток "Групи Нафтогаз" склав 11,5 млрд грн. Про це йдеться у повідомленні на сайті компанії.

Нафтогаз назвав причини мільярдних збитків компанії

Повідомляється, що в цей період суттєво знизилися ціни на нафту і газ. Як розповів фінансовий директор Петер ван Дріл, складні умови були спричинені пандемією коронавірусу, значним падінням цін на газ та попиту. Попри це, каже він, "Нафтогаз" виплатив 39,6 млрд грн дивідендів своєму акціонеру – державі Україна.

Зазначається, що за півроку було видобуто 7,2 млрд куб. м і реалізовано 9,4 млрд куб. м природного газу. Крім того, чисті грошові кошти, отримані від операційної діяльності, склали 15,6 млрд грн, а загальна сума податків, сплачених до державного бюджету – понад 75,5 млрд грн.

Відповідно до показників EBITDA, найбільших збитків зазнали такі сегменти, як комерція (9 млрд грн) унаслідок зменшення реалізованих обсягів газу, падіння цін, збільшення резерву сумнівної дебіторської заборгованості, а також Укрнафта (2,3 млрд грн) через зменшення цін на природний газ та падіння обсягу продажів сирої нафти. Сектор розвідки та видобування через низьку ціну на газ впав з 25,1 млрд грн торік до 10,9 цього року. На результат транспортування, переробки нафти та продажу нафтопродуктів негативно вплинуло зменшення ціни на нафтопродукти: 1,5 млрд грн у 2019 році та 0,6 – 2020-му.

Додамо, що за аналогічний проміжок часу минулого року "Нафтогаз" отримав чистий прибуток обсягом 17,6 млрд грн.

Нагадаємо, у Нафтогазі розповіли про необхідні для розвитку газодобувної промисловості кроки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини