Головна Новини Бізнес новини компаній Продовження страйку несе екологічні ризики - заява Крівбасзалізрудкому
commentss НОВИНИ Всі новини

Продовження страйку несе екологічні ризики - заява Крівбасзалізрудкому

Кривбасзалізрудком повідомляє, що подальше перебування шахтарів під землею несе потенційну загрозу для їх здоров'я і життя

24 вересня 2020, 12:40
Поділіться публікацією:

ПАТ "Кривбасзалізрудком" у зв'язку з тритижневим страйком гірників і блокуванням виробництва має намір вивести підприємство в тривалий простій і скоротити штат співробітників. Про це йдеться в офіційній заяві підприємства.

Продовження страйку несе екологічні ризики - заява Крівбасзалізрудкому

Так, в ПАТ відзначили, що з початку акції протесту, оголошеної деякими працівниками шахт "Батьківщина", "Жовтнева", "Гвардійська" і "Тернівська", керівництво "Кривбасзалізрудком" вживало всіх заходів для вирішення ситуації, "попри те, що вимоги шахтарів були свідомо нездійсненними".

Зокрема, були проведені переговори з представниками мітингувальників, запропоновані різні варіанти підвищення заробітної плати, підготовлений і підписаний Меморандум про взаєморозуміння та виконання зустрічних вимог між адміністрацією та працівниками ПАТ "Кривбасзалізрудком". Всі ці дії, кажуть на підприємстві, були спрямовані на усунення причин і наслідків, які можуть виникнути у зв'язку з перебуванням шахтарів під землею після закінчення робочої зміни.

Повідомляється, що на виконання Меморандуму адміністрація "Кривбасзалізрудком" з 1 вересня цього року підвищила розміри тарифних ставок і окладів на 10-25% в залежності від професій. Окремим наказом також був доповнений список професій працівників, яким підвищуються тарифні ставки та посадові оклади на 25%. Додатково всім працівникам підприємства запропонували підвищення розмірів тарифних ставок і окладів на 10% з 1 жовтня.

"Не дивлячись на всі прийняті керівництвом підприємства заходи, частина працівників" Кривбасзалізрудком "все ще залишається під землею. Адміністрація комбінату ініціювала переговори з працівниками, які залишаються в шахтах, але вони відмовляються піднятися на поверхню для проведення переговорів. Правління комбінату зверталося до всіх компетентних державних регулювальних органів та профспілок з проханням посприяти тому, щоб вивести людей на поверхню, але і це не привело до результату", — сказано в заяві.

Відзначається, що протягом трьох тижнів з боку трудового колективу за участю профспілок так і не було вжито заходів щодо вирішення трудового спору відповідно до норм чинного законодавства, а всі спроби адміністрації досягти компромісу шляхом переговорів були відкинуті. Крім того, виробничі потужності підприємства залишаються заблокованими. Тому правління підприємства вирішило звернутися із заявою до правоохоронних органів з проханням в рамках чинного законодавства і наданих їм повноважень примусово припинити порушення законодавства, яке блокує виробничий процес і майно підприємства, а також дати правову оцінку діям осіб, які проводять нібито протиправну діяльність у відношенні до підприємства або тим, хто підбурює до протиправної діяльності, в тому числі з використанням ЗМІ.

Додамо, що для мінімізації збитків, збереження виробничого обладнання та попередження негативного впливу на навколишнє середовище будуть розпочаті заходи з підготовки підприємства до тривалого простою. Також у зв'язку з вимушеною зупинкою виробництва буде скорочений штат.

Адміністрація комбінату також попереджає, що в нинішніх умовах залишатися в шахтах небезпечно для життя і здоров'я.

"Подальше перебування під землею несе потенційну загрозу для здоров'я і життя шахтарів, в результаті чого адміністрація ПАТ "Кривбасзалізрудком" змушена оголосити про початок процедури зупинки всіх структурних підрозділів підприємства і виведення всіх колективів в простій", — сказано в заяві.

Нагадаємо, правління ПАТ "Кривбасзалізрудком" прокоментувало ситуацію, що склалася на підприємстві у зв'язку з відмовою ряду працівників залишити підземні шахтні виробки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини