Головна Новини Бізнес новини компаній «Укрзалізниця» почне економити, укладаючи довгострокові контракти з постачальниками – Окситюк
commentss НОВИНИ Всі новини

«Укрзалізниця» почне економити, укладаючи довгострокові контракти з постачальниками – Окситюк

Експерт пояснив, чого чекати від переходу державних компаній, у тому числі «Укрзалізниці», на довгострокові контракти з постачальниками

30 червня 2020, 11:51 comments1292
Поділіться публікацією:

Перехід державних компаній, у тому числі залізничного оператора "Укрзалізниця", на довгострокові контракти з постачальниками товарів і послуг дозволять отримати більш низьку ціну на аукціонах. Таку думку висловив директор Будинку демократії Анатолій Окситюк.

«Укрзалізниця» почне економити, укладаючи довгострокові контракти з постачальниками – Окситюк

"Довге контракти, як правило, дозволяють отримати більш низьку ціну, а для держкомпаній у нинішніх умовах це вкрай важливо. Крім того, відсутність чехарди зі зміною підрядників знизить кількість скандалів, які в останні роки постійно переслідують залізничного монополіста", — зазначив він.

За словами експерта, впроваджувана УЗ нова практика взаємин з підрядниками відповідає передовому міжнародному досвіду.

"Нове керівництво "Укрзалізниці" чинить абсолютно правильно. Перехід до довгострокового стратегічного партнерства з постачальниками комплектуючих і обладнання – це відхід від старої практики, коли з кожною зміною керівництва змінюються і фірми-підрядники, і перехід до прозорої європейській культурі взаємовідносин з партнерами", — констатував Окситюк.

Експерт повідомив, що всі європейські залізничні оператори намагаються укласти довгострокові контракти з виробниками залізничної техніки.

"Умовному Alstom, Bombardier або Siemens незрозуміла гра "у коротку", вони повинні знати своє завантаження на 5-10 років навперед. У свою чергу, і залізниці отримують гарантовані поставки без ризику їх зриву. Це взаємовигідне співробітництво", — підкреслив він.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" призначила 50 додаткових приміських поїздів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини