Головна Новини Бізнес новини компаній Зеленський пообідав з главою тютюнового монополіста "Тедіс", - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський пообідав з главою тютюнового монополіста "Тедіс", - ЗМІ

За інформацією журналістів, президент Володимир Зеленський обідав з Борисом Кауфманом

1 серпня 2020, 14:52 comments1637
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський 5 липня пообідав з главою компанії-монополіста тютюнового бізнесу в Україні "Тедіс" Борисом Кауфманом, який не заплатив штраф в бюджет в 3,4 млрд гривень, і, ймовірно, просуває на пост глави Одеської ОДА Сергія Гриневецького. Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов в своєму блозі на "Цензор".

Зеленський пообідав з главою тютюнового монополіста "Тедіс", - ЗМІ

За його словами, на обід були запрошені глава ОПУ Андрій Єрмак, заступник голови ОПУ Кирило Тимошенко, кілька співробітників ОП і "одеських друзів президента".

Юрій Бутусов відзначає, що компанія "Тедіс" зайшла на український тютюновий ринок при Януковичі за сприяння міністра доходів Клименка, і з тих пір про її монопольне становище нібито піклуються СБУ і МВС. У 2019 компанія згенерувала 60 млрд гривень чистого виторгу. При цьому АМКУ в листопаді 2019 року зобов'язав "Тедіс" та інших учасників ринку заплатити в бюджет штраф у 6,5 млрд гривень.

"І ось як тільки хмари згустилися — Кауфман різко подружився з Володимиром Зеленським, він тепер в ближньому колі. Які питання вирішує Зеленський для "схемника", і яке місце самого Зеленського в тіньовій"схемі"?", — запитує журналіст.

Журналіст зазначає, що після накладення штрафу на тютюнові компанії в АМКУ змінилося керівництво — на місце глави відомства Юрія Терентьєва прийшла Ольга Піщанська, нібито сестра близької знайомої президента.

"Кауфман зараз дуже корисний для "Слуг народу". Кажуть, він надає підтримку "Слугам", і це може бути пов'язано з виборами", — стверджує Бутусов.

Також він розповів, що 23 травня глава СБУ Іван Баканов, Борис Кауфман і екс-глава Одеської ОДА часів Кучми Сергій Гриневецький провели зустріч в Одесі, де обговорювали перспективи співпраці: "цілком ймовірно, що саме Гриневецький буде висунутий Зеленським на пост нового глави Одеської облдержадміністрації".

"А радник Баканова Банчук проявляє великий інтерес до суддів, які займаються справою "Тедіса". Цей не вилучений штраф — головна політична інтрига. Для виправдання політичної корупції Зеленський і його оточення говорить, що схему "Тедіса" хоче забрати під себе Ігор Коломойський, а вони йому нібито заважають. Але це ж абсурд — ваша справа розламати монополію, а не виправдовувати себе тим, що всі крадуть, так краще будемо красти ми... Курці, купуючи в кіоску і на заправці сигарети, — ви допомагаєте тіньовій схемі, яку кришує сам президент Зеленський, думайте, чи потрібен вам нікотин такою ціною", — зазначив Юрій Бутусов.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини