Головна Новини Бізнес економіка "Газпром" отримав черговий багатомільярдний штраф
commentss НОВИНИ Всі новини

"Газпром" отримав черговий багатомільярдний штраф

Польща оштрафувала газового монополіста

7 жовтня 2020, 10:55
Поділіться публікацією:

Польський антимонопольний регулятор UOKiK оштрафував "Газпром" на суму близько 7,6 мільярда доларів у справі "Північного потоку 2", а європейських партнерів проекту — на загальну суму в 61 мільйон доларів, заявив глава UOKiK Томаш Хрустний на брифінгу в середу в Варшаві. Про це повідомляють РИА Новости.

"Газпром" отримав черговий багатомільярдний штраф

"На" Газпром "і п'ять його партнерських компаній накладені штрафи в розміні 10% річного обороту, що є максимальною санкцією за польським законодавством", — сказав Хрустний.

Він уточнив, що на "Газпром" накладено штраф у розмірі 29 мільярдів злотих, а п'ять інших компаній — партнерів "Газпрому" з будівництва "Північного потоку 2" отримали штрафи на загальну суму понад 234 мільйони злотих. За словами Хрустного, що мова йде про компанії Engie Energy, Uniper, OMV, Shell і Wintershall.

Польський регулятор заявив, що готовий до того, що "Газпром" оскаржить рішення про штраф.

Раніше "Коментарі" дізналися в експертів, яким нині є стан "Газпрому".

Максим Білявський, експерт Центру Разумкова, вважає, що мета проекту "Північний потік-2" полягає у ще більшому порушенні балансу демократичних сил в Європі та поглибленні розколу всередині НАТО.

"Ніякого комерційного сенсу в цьому проекті немає, — підкреслює експерт. — Росія вже витратила на нього, включаючи, будівництво нової газотранспортної інфраструктури із Західного Сибіру, понад 50 мільярдів доларів. За прогнозами, "Газпром" отримає понад 6 доларів збитків на продажу кожної тисячі кубометрів газу. на тлі глобальної економічної рецесії та скорочення споживання енергоресурсів, завдання пов'язані із забезпеченням конкурентоспроможності російського газу, для "Газпрому" виходить на перший план".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини