Головна Новини Бізнес економіка Голова Нацбанку пояснив, чому падає курс гривні
commentss НОВИНИ Всі новини

Голова Нацбанку пояснив, чому падає курс гривні

За словами голови НБУ, панікувати рано

20 липня 2020, 20:40 comments2904
Поділіться публікацією:

Новоспечений глава Національного банку України Кирило Шевченко під час зустрічі з журналістами повідомив, що поки рано радикально змінювати ситуацію на валютному ринку. Слова банкіра передає офіційний "Економічна правда".

Голова Нацбанку пояснив, чому падає курс гривні

"Регулятор останній тиждень не виходив з інтервенціями на міжнародний ринок, тому що котирування курсу валют перебували в нормі. На даний момент ми не бачимо критичних змін, щоб Національний банк почав на них впливати", — сказав Шевченко.

Також глава НБУ додав, що 20 липня регулятор готовий був вийти на ринок, проте розраховував продати валюту за вищим курсом, ніж той, який був на час торгів.

Як раніше повідомляли "Коментарі", в МВФ відреагували на призначення нового голови НБУ. Постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні Йоста Люнгман побажав Кирилу Шевченка успіхів на новій посаді в тих реаліях, які є в економіці сьогодні. Представник МВФ також відзначив ефективне проведення НБУ грошово-кредитної, курсової і фінансової політики, завдяки чому вдалося посилити економіку України. За його словами, зараз дуже важливо зберегти цей вектор руху.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини