Головна Новини Бізнес економіка Країни G20 зробили прогноз для глобальної економіки на тлі пандемії COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Країни G20 зробили прогноз для глобальної економіки на тлі пандемії COVID-19

Офіційні особи G20 обіцяють продовжувати співробітництво для зміцнення глобальної економіки

19 липня 2020, 09:42 comments1620
Поділіться публікацією:

Фінансові чиновники з групи 20 найбільших економік (Велика двадцятка, G20) пообіцяли продовжувати використовувати всі доступні інструменти політики для боротьби з пандемією коронавірусу і зміцнення глобальної економіки. В G20 також попередили, що подальші перспективи глобальної економіки залишаються вкрай невизначеними. Про це повідомляє Reuters.

Країни G20 зробили прогноз для глобальної економіки на тлі пандемії COVID-19

Міністри фінансів G20 і центральні банки в комюніке, опублікованому після віртуальної зустрічі в суботу, заявили, що світова економіка відновиться в міру поступового відновлення економічного зростання. Вони також заявили, що необхідні подальші дії для забезпечення росту.

"Ми рішуче налаштовані на продовження використання всіх доступних інструментів політики для захисту життя людей, робочих місць та доходів, підтримки глобального економічного відновлення і підвищення фінансової стійкості системи, захищаючи при цьому від ризиків зниження", – йдеться в заяві після завершення зустрічі.

Масштабні обмеження, спрямовані на припинення розповсюдження хвороби, викликали значний спад у світовій економіці й найдужче вдарили по найбідніших країнах світу.

Фінансові чиновники G20 заявили, що 42 з 73 найбідніших країн світу звернулися з проханням заморозити офіційні двосторонні боргові платежі до кінця року, що становить близько 5,3 мільярда доларів відстрочених платежів.

Відображаючи заклопотаність Світового банку з приводу того, що Китай, член "Великої двадцятки" і найбільший кредитор країн, що розвиваються, не бере участі сповна, принаймні, офіційні особи настійно закликали всіх офіційних двосторонніх кредиторів повністю і прозоро реалізувати ініціативу щодо тимчасового зупинення обслуговування боргу.

Вони також наполегливо закликали приватних кредиторів взяти участь на рівних умовах і заявили, що розглянуть питання про продовження мораторію на погашення боргу у другій половині 2020 року.

Приватні кредитори не отримували ніяких офіційних запитів від країн про припинення обслуговування боргу в рамках ініціативи G20, повідомив Інститут міжнародних фінансів у середу, напередодні суботнього засідання.

Саудівська Аравія є нинішнім головою G20.

Нагадаємо, журналісти порталу "Коментарі" розбиралися, що таке прожитковий мінімум, як він працює в інших країнах і є передумови до його підвищення в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини