Головна Новини Бізнес економіка Криза через коронавірус загрожує відкинути бідні країни на 10 років назад, - прогноз МВФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Криза через коронавірус загрожує відкинути бідні країни на 10 років назад, - прогноз МВФ

Без підтримки міжнародних фінансових організацій багато країн ризикують зануритися в глибоку кризу

29 серпня 2020, 00:07 comments1475
Поділіться публікацією:

Країни з низьким рівнем доходу зіткнуться з наслідками пандемії коронавірусу, які можуть звести нанівець успіхи в питаннях боротьби з бідністю, яких вдалося досягти протягом останніх 7-10 років. Про це заявили в Міжнародному валютному фонді (МВФ), пише Bloomberg.

Криза через коронавірус загрожує відкинути бідні країни на 10 років назад, - прогноз МВФ

Економісти Вашингтонського інституту зазначають, що за відсутності зовнішньої фінансової підтримки бідні країни не зможуть самостійно подолати наслідки пандемії, а також ризикують втратити прогрес, якого вдалося досягти за останні роки.

Вірус і світова рецесія можуть втягнути 100 мільйонів осіб в крайню бідність, заявив минулого тижня представник Світового банку Девід Малпасс.

МВФ надав надзвичайне фінансування 42 бідним країнам з квітня і готовий надати додаткову підтримку, а також допомогти розробити довгострокові економічні програми для стійкого відновлення, йдеться в повідомленні Фонду.

Допомога міжнародної спільноти має ключове значення для того, щоб країни з низьким рівнем доходу могли впоратися з пандемією і швидко відновитися, йдеться в заяві. Пріоритети включають гарантування основних медичних поставок, захист критично важливих ланцюжків поставок і запобігання протекціоністських заходів.

У МВФ відзначають, що основна увага повинна бути також приділена реструктуризації боргу для відновлення стійкості, яка може зажадати полегшення за межами ініціатива G-20 щодо призупинення обслуговування боргу.

Раніше "Коментарі" писали, що постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман відмовився підтвердити, що діюча програма Фонду в Україні йде за планом (on track).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини