Головна Новини Бізнес економіка Мінфін погасив єврооблігації під гарантію США на 1 млрд доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

Мінфін погасив єврооблігації під гарантію США на 1 млрд доларів

Випуск ОВДП був здійснений в 2015 році

29 травня 2020, 13:38 comments1437
Поділіться публікацією:

Вчора, 28 травня, Міністерство фінансів України погасило другий випуск облігацій зовнішньої державної позики (ОВДП) під гарантію США на загальну суму понад 1 млрд доларів. Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

Мінфін погасив єврооблігації під гарантію США на 1 млрд доларів

Випуск ОВДП під гарантію США номінальною сумою 1 млрд дол. був здійснений до 2015 року з відсотковою ставкою 1,847% на рік. У повідомленні також зазначено, що наша країна виконує боргові зобов'язання вчасно і в повному обсязі. Гроші Україна отримала під гарантію США в 2014-2016 рр ..

Раніше "Коментарі" писали, що Міністерство фінансів України за підсумками аукціону 26 травня привернуло 1,037 млрд грн до державного бюджету. Інвесторам були запропоновані номіновані в національній валюті цінні папери з терміном обігу 3, 6, 9 і 12 місяців. Середньозважена ставка прибутковості по тримісячних ОВДП склала 10,19% (зменшення на 31 базисний пункт), а за шестимісячними – 10,33% (зменшення на 45 б. п.).

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд прогнозує, що прибутковість банків буде перебувати під тиском протягом наступних п'яти років через низькі процентні ставки. Крім того, у Фонді застерігають від надмірних ризиків, коли економіка почне відновлюватися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини