Головна Новини Бізнес економіка МВФ вимагає від України продати найприбутковіші підприємства: причина – транш
commentss НОВИНИ Всі новини

МВФ вимагає від України продати найприбутковіші підприємства: причина – транш

Меморандум між Україною і МВФ передбачає нові вимоги до нашої країни

12 червня 2020, 13:54 comments3757
Поділіться публікацією:

У рамках співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ) Україна повинна до кінця нинішнього року оголосити тендери на продаж не менше двох великих підприємств, а через рік, у червні 2021 року, таких тендерів має бути вже три. Про це йдеться в Меморандумі про економічну та фінансову політику між Україною та МВФ.

МВФ вимагає від України продати найприбутковіші підприємства: причина – транш

Одними з перших в Україні повинні потрапити під приватизацію Одеський припортовий завод (ОПЗ), "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК), "Центренерго", "Електроважмаш", вугільна компанія "Краснолиманська", "Президент-Готель".

Крім того, наша країна зобов'язалася продати малі держпідприємства, а також здавати в оренду державне майно в системі електронних торгів Prozorro; прийняти закон про корпоративне управління держпідприємств; розширити повноваження наглядових рад при держпідприємствах в питаннях призначення керівників і затвердження фінансових планів; прийняти новий корпоративний статут "Нафтогазу".

У рамках угоди з МВФ доведеться посилити Антимонопольний комітет України (АМКУ), шляхом розширення його повноважень щодо проведення фізичних обшуків, конфіскації документів, забезпечивши обмін інформацією між АМКУ і правоохоронними органами. Рішення АМКУ будуть отримувати статус привозастосовуваних виконавчих документів, що позбавить необхідності використання судового процесу для забезпечення виконання рішень комітету.

Нагадаємо, МВФ оприлюднив новий Меморандум про співпрацю з Україною, згідно з яким наша країна повинна отримати наступні транші. Експерти оцінили для видання "Коментарі" зобов'язання, взяті на себе Україною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини