Головна Новини Бізнес економіка На догоду приватної монополії уряд стимулює подорожчання електроенергії - Давидюк
commentss НОВИНИ Всі новини

На догоду приватної монополії уряд стимулює подорожчання електроенергії - Давидюк

Політолог пояснив, чим загрожує уряду України найвища в Європі ціна на електроенергію

2 вересня 2020, 12:44
Поділіться публікацією:

Найвища в Європі ціна на електроенергію — не те лідерство, яке обіцяв прем'єр-міністр Денис Шмигаль при формуванні уряду. Таку думку висловив політолог Микола Давидюк "Газеті. Юа ", коментуючи зростання на 8,5% оптової ціни на електроенергію.

На догоду приватної монополії уряд стимулює подорожчання електроенергії - Давидюк

"Очевидно, що на догоду приватній монополії нинішній уряд всіляко стимулює подорожчання електроенергії для промислових споживачів, — вважає політолог. — І з огляду на попередню роботу Дениса Шмигаля в ДТЕК це цілком зрозуміло. Але навряд чи з такими досягненнями цей уряд має шанси пропрацювати довго".

Повідомляється, що ціна електроенергії на ринку на добу вперед (РДН) в Об'єднаній енергосистемі України за серпень виросла на 8,5%. Ціна електроенергії на РДН склала 1298 грн. / МВт год. При цьому в Бурштинському енергоострові ціна за місяць знизилася на 1,5% до 1658грн. / МВт год. Крім того, за перший квартал 2020 середня ціна електроенергії на спотовому ринку України (територія Бурштинського енергоострова) була найвищою в Європі. Так, середня ціна для енергоострова в першому кварталі року становила 52,9 євро за МВт-год. Для всієї решти України (Об'єднана енергетична система) ціна становила 46,9 євро — це третій показник в Європі. На другому місці опинилася Греція з ціною 50,4 за МВт-год. Середня по ЄС становила 33,5 євро за МВт-год.

Нагадаємо, Єврокомісія заявила, що в Україні найдорожча біржова ціна на електроенергію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини