Головна Новини Бізнес економіка На скільки впаде врожай зернових цього року: прогноз Мінекономіки
commentss НОВИНИ Всі новини

На скільки впаде врожай зернових цього року: прогноз Мінекономіки

Міністр економіки Ігор Петрашко повідомив, який врожай зернових очікується цього року в Україні

17 червня 2020, 05:00 comments1512
Поділіться публікацією:

Цього року Міністерство економіки прогнозує менший на 10 тонн, аніж торік, урожай зернових – 68 мільйонів тон поточного року проти 78 мільйонів 2019 року. Про це на брифінгу повідомив міністр економіки Ігор Петрашко.

На скільки впаде врожай зернових цього року: прогноз Мінекономіки

"Більше 68 мільйонів тонн зернових на цей рік ми прогнозуємо, 20 мільйонів тонн – олії (соняшник, соя, ріпак), 9 мільйонів цукрових буряків, 20 мільйонів картоплі, можливо, і 9 мільйонів тонн овочів", — заявив міністр.

Щодо якості зернових, за словами Петрашка, говорити рано. Так, жнива вже стартували у деяких регіонах країни, приміром Одеській, Миколаївській областях, однак основний збір очікується у період липня-жовтня. Як зазначив міністр, через мінливу погоду, зокрема, посушливість, спочатку прогноз був нижчим за 68 мільйонів тон, але згодом визначили рівень більше цієї кількості. Однак до рівня минулого року – 78 мільйонів тонн – обсяг не дотягне, додав глава Мінекономіки.

Крім того, Петрашко зазначив, що експорт зерна на майбутній сезон очікується на рівні нинішнього.

Нагадаємо, експерти вже сьогодні попереджають, що коронавірус і аномальна посуха негативно позначаться на майбутньому врожаї і, відповідно, запасах продуктів. "Коментарі" розбиралися, чи варто українцям готуватися до дефіциту продуктів харчування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини