Головна Новини Бізнес економіка Нацбанк знизив облікову ставку до рекордно низького рівня в історії України
commentss НОВИНИ Всі новини

Нацбанк знизив облікову ставку до рекордно низького рівня в історії України

Заступник керівника Офісу президента Юлія Ковалів заявила, що в Україні з'являється більше можливостей для здешевлення кредитів

11 червня 2020, 15:15 comments2018
Поділіться публікацією:

Національний банк України (НБУ) знизив облікову ставку до найнижчого рівня в історії нашої країни – до 6%. Про це повідомляє заступник керівника Офісу президента (ОП) Юлія Ковалів.

Нацбанк знизив облікову ставку до рекордно низького рівня в історії України

За словами Ковалів, значне пом'якшення монетарної політики Нацбанком буде сприяти здешевленню кредитування банками. Уряд також зможе надавати українським банкам портфельні гарантії в розмірі до 80% обсягу кредитів для бізнесу, якщо Верховна Рада проголосує за законопроект №3598. Завдяки законопроекту бізнесу стане простіше отримувати кредити за програмою "Нові гроші", а банки зможуть мінімум в два рази скоротити вимоги до розміру застави за кредитами.

Заступник керівника ОП також розповіла, що розширення програми "Доступні кредити 5-7-9%" дозволяє не тільки отримати кредити на розвиток і операційну діяльність бізнесу, але і реструктуризувати вже діючі кредити пільговою ставкою (до 0%).

Нагадаємо, раніше Нацбанк України заявив про зниження облікової ставки з 10% до 8%. Експерти оцінили на прохання видання "Коментарі" це рішення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини