Головна Новини Бізнес економіка Наслідки карантину для ринку праці України, прогнози на осінь
commentss НОВИНИ Всі новини

Наслідки карантину для ринку праці України, прогнози на осінь

Частина карантинних обмежень ще діє, але економічне життя впевнено увійшло в повсякденне, «мирне» русло. Сьогоднішні тенденції - це тенденції вже не кризові, або стресові, що діють одномоментно; це повсякденне життя, і з факторами, які визначають майбутнє, доведеться мати справу протягом місяців. Тим важливіше усвідомлення того, що відбувається, на основі якого будуються, в тому числі обґрунтовані прогнози та плани

25 серпня 2020, 11:31 comments1165
Поділіться публікацією:

Коронакриза та її наслідки: етапи

Наслідки карантину для ринку праці України, прогнози на осінь

Період часу з початку березня по серпень поточного року можна умовно розділити на кілька етапів, в залежності від масштабів і темпів змін:

  • Березень — квітень — наростання і пік кризи, складна адаптація до несподіваних викликів. Строгий карантин і пов'язаний з ним різкий стрибок безробіття до 8,5%, скорочення робочих місць, відпустки без збереження зарплати, перехід на віддалену роботу. В останній тиждень травня в Україні було зареєстровано 16,5 тис. безробітних.

  • Травень — поступове ослаблення карантинних обмежень з другої половини місяця, вакансії в Україні чисельно починають рости. Рівень безробіття продовжує залишатися високим. На 1 червня кількість безробітних сягає 511 267 чол., Що на 70% вище червня 2019 року. Найбільш відчутне падіння попиту на персонал спостерігається у сферах торгівлі, готельно-ресторанного бізнесу, в банківській сфері. Компанії адаптуються до віддаленого режиму, освоюють нові методології та інструменти для дистанційного співробітництва.

  • Червень — липень — початок повільного відновлення ринку. За даними Trud.com, 28 травня в пошуковій системі зафіксовано 262 925 вакансій 1 липня — 285 527 вакансій. Відновлюється попит на працівників у сферах FMCG, обслуговування, оживає торгівля і фінансова сфера. Частина співробітників повертається в офіси.

Фактори, що впливають на ринок праці сьогодні

Стан ринку праці визначається, перш за все, інтересами бізнесу. А ключове завдання бізнесу в нинішніх непростих умовах — оптимізувати менеджмент з метою мінімізації витрат і максимізації витрат. Звідси — оптимізація персоналу та управління ім. Вона реалізується в декількох напрямках:

  • Заміна частини штатних співробітників аутсорсерами. І справа не тільки в економії на оренді приміщень. Співробітнику, який працює відрядно, оплачують виконання конкретних завдань, а не перебування на робочому місці 8 годин на день, 5 днів на тиждень.

  • В системі оплати праці знижується постійна частина, а змінна — збільшується. Зі співробітниками, які важко адаптуються до нових умов, компанії розлучаються.

  • Частина роботодавців знижує рівень оплати праці (до 30-40%), при цьому компанія прагне зберегти максимум робочих місць.

  • Удосконалюються механізми організації праці для економії часу і можливості частина команди залишити на віддаленій роботі: наради в месенджерах, використання систем обліку робочого часу для підвищення ефективності.

Перспективи на найближчий рік

Наслідки карантину для ринку праці України, прогнози на осінь - фото 2

Як заявив глава Нацбанку Яків Смолій, рівень безробіття в країні досягне 11,5% і почне знижуватися тільки восени. На думку інших експертів, справжня стабілізація настане тільки в січні наступного року, а зростання можна буде спостерігати, починаючи з другого кварталу 2021-го.

Професії зі стабільним попитом на ринку праці

Динаміка попиту на професії визначається стратегічним вектором, загальним для бізнесу в цілому, і цей вектор — оптимізація.

  • Фахівці в галузі фінансів будуть потрібні, оскільки на них покладаються завдання щодо позбавлення бізнесу від неліквідних активів, мінімізації витрат.

  • Фахівці з диджиталізації цінні своїми компетенціями в області автоматизації процесів. Зокрема, зростає попит профі, які налаштовують CRM, оскільки від їх роботи залежить збереження чинної клієнтської бази та рівень продажів в цілому.

  • Маркетологи, інтернет-маркетологи та PR-фахівці можуть розраховувати на стабільний попит на свої навички і досвід, адже від їх зусиль залежить успіх просування компаній.

  • Системні аналітики, кризові менеджери ще довго будуть потрібний як професіонали, що оптимізують весь комплекс бізнес-процесів.

Професіоналам, так чи інакше пов'язаних з завданнями оптимізації, пропонують зарплати вищі за середньоринкові. Наприклад, середній рівень зарплат для позиції "системний аналітик", за даними Trud.com, становить 23 573 грн, І цю цифру не можна назвати такою, що вражає, але у 20% вакансій пропонується зарплата вже в 41 500 грн. Середня зарплата інтернет-маркетологів теж не є значною (16736 грн), Але в 10% пропозицій згадується цифра від 27100 грн.

Сьогоднішній ринок праці далеко не стабільний, але успішно адаптується до змін. Фактором успіху в нинішніх умовах є гнучкість, причому стосується це і компаній, і фахівців, що працюють, і тих, хто знаходиться в пошуку роботи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Сomments.ua
comments

Обговорення


Новини