Головна Новини Бізнес економіка ОПЕК+ намагається стримувати видобуток сланцевої нафти у США: як це може позначитися на світовій економіці
commentss НОВИНИ Всі новини

ОПЕК+ намагається стримувати видобуток сланцевої нафти у США: як це може позначитися на світовій економіці

ОПЕК+ прагне контролювати сланці США, оскільки ціни на нафту активно ростуть

3 червня 2020, 22:27 comments1066
Поділіться публікацією:

Коли ОПЕК, Росія та їх союзники домовилися в квітні скоротити видобуток нафти, вони не очікували, що їх ініціатива відгукнеться також швидким падінням виробництва у США. Тепер, коли ціни на нафту піднялися на тлі цих скорочень нижче з менше 20 дол. за барель до 40 дол. за барель ОПЕК+  зіткнулася з новою проблемою – зупинка видобутку сланцевої нафти в США відновлюється так само швидко.

ОПЕК+ намагається стримувати видобуток сланцевої нафти у США: як це може позначитися на світовій економіці

"План полягає в тому, щоб утримувати ціни на рівні 40-50 дол. за барель, тому що, як тільки вони стануть підніматися вище, наприклад, до 70 дол. за барель, це стане стимулом для стрімкого зростання видобутку нафти", – заявило джерело, знайоме з переговорами ОПЕК+ з цього питання.

Джерела в ОПЕК+ повідомили агентству Reuters в середу, що Росія і Саудівська Аравія досягли компромісу, щоб продовжити до липня існуючі скорочення видобутку групи у розмірі 9,7 млн барелів на добу, що еквівалентно 10% світового виробництва.

Побоювання з приводу відновлення видобутку сланцевого газу в США були однією з причин, по якій Росія підтримала продовження скорочень до липня, а не погодилися на більш тривале продовження, повідомили два джерела, інформовані про переговори ОПЕК+.

ОПЕК та її партнери в минулому визначали політику щонайменше протягом кількох місяців, але Крістіан Мальок з JPMorgan сказав, що обмеження на місяць були "меншим злом", оскільки глобальний попит зростає після краху через кризу на тлі пандемії коронавірусу.

В останні роки, навіть коли ОПЕК+ скоротила видобуток, щоб підтримати ціни, виробництво сирої нафти та інших рідин в США різко зросло, злетівши до 20 мільйонів барелів на добу.

Світовий попит на нафту, який впав на третину в квітні, повільно відновлюється з ослабленням заходів стримування. Очікується, що попит перевищить пропозицію в червні. Але світові запаси все ще зростають, після того як 1 мільярд барелів нафти був закачаний у сховища, коли виробники з усіх сил намагалися знайти покупців.

Раніше "Коментарі" писали, що ціни на нафту у травні демонстрували рекордний приріст, починаючи з 1999 року, незважаючи на стрімке тижневе зниження.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини