Головна Новини Бізнес економіка Рада призначила нового голову Нацбанку
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада призначила нового голову Нацбанку

Голова правління Укргазбанку Кирило Шевченко зайняв місце керівника НБУ

16 липня 2020, 11:35 comments1151
Поділіться публікацією:








Верховна рада України призначила главу Національного банку України. Ним став голова правління "Укргазбанку" Кирило Шевченко. Про це стало відомо під час засідання парламенту.

Рада призначила нового голову Нацбанку

"За" проголосували 332 нардепи.

Так, фракція "Слуга народу" віддала 226 голосів, "Опозиційна платформа — За життя" — 40, "Батьківщина" — 21 голос. А от фракції "Європейська солідарність" і "Голос" не підтримали кандидатуру Шевченка. Ще 15 та 17 голосів, відповідно, дали депутатські групи "За майбутнє" і "Довіра", від позафракційних – 13 голосів "за".

Під час свого виступу перед голосуванням Шевченко запевнив, що підтримуватиме політику центрального банку щодо забезпечення макрофінансової стабільності банківської системи.

"НБУ надалі буде продовжувати заходи щодо посилення фінансової стійкості банків. У тому числі, треба підсилити роботу з часткою проблемних кредитів у банківській системі, яка сьогодні становить 48%", — сказав він.

Як повідомлялося, колишня голова НБУ Валерія Гонтарєва заявила, що МВФ повинен припинити виплату коштів в Україні в рамках програми stand-by у разі, якщо на посаду голови НБУ не призначать незалежного фахівця. Експерти оцінили для видання "Коментарі" цю заяву, а також ймовірність припинення співпраці МВФ і України.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини