Головна Новини Бізнес економіка Шмигаль розповів, коли українці дочекаються зростання економіки
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль розповів, коли українці дочекаються зростання економіки

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль анонсував помітне зростання економіки вже в другому півріччі 2020 року

16 червня 2020, 01:48 comments1777
Поділіться публікацією:

Глава уряду Денис Шмигаль заявив, що перші помітні темпи зростання економіки в Україні почнеться з другого півріччя, а в Програмі діяльності Кабміну враховано падіння ВВП на 4,8%. Про це прем'єр розповів у передачі "Свобода слова", передає агентство "РБК-Україна".

Шмигаль розповів, коли українці дочекаються зростання економіки

"Консенсусний прогноз МВФ і Мінфіну становить — 4,8% падіння ВВП у цьому році. Порівняно з 3,7 різниця дійсно 8,5%. Але вже з другого півріччя передбачається поступове зростання економіки", — зазначив Шмигаль.

При цьому він зазначив, що уряд дійсно закрив на час карантину шість основних галузей — це галузі споживання, за якими надалі триває відповідне виробництво.

Свою роль зіграв і міжнародний економічний криза, який в рази знизив попит на експортних ринках, куди були орієнтовані частина галузей української промисловості.

"Кабмін розробив і запустив програму стимулювання економіки для подолання наслідків пандемії коронавірусу, яка передбачає в першу чергу підтримку малого і середнього бізнесу", — пояснив Денис Шмигаль.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що попередник Дениса Шмигаля Олексій Гончарук гостро розкритикував 100 днів роботи нового уряду після своєї відставки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини