Головна Новини Бізнес економіка Стало відомо, коли МВФ прийме рішення по Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли МВФ прийме рішення по Україні

Україна чекає від МВФ транш у 5 млрд доларів

3 червня 2020, 15:45 comments1197
Поділіться публікацією:

Бути чи не бути мільярдного траншу для України має стати відомо до 10 червня. Саме в такі строки директора Міжнародного валютного фонду повинні визначитися з рішенням про виділення фінансів для України. З такою заявою виступив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Загальна сума траншу, який, імовірно, буде надано, складе 5 млрд доларів.

Стало відомо, коли МВФ прийме рішення по Україні

У своєму виступі Шмигаль відзначив високу важливість даної теми і повідомив про фіналізацію переговорного процесу.

"В п'ятницю було досягнуто остаточних домовленостей з МВФ, і сьогодні можемо говорити про те, що в термін до 10 червня відбудеться засідання ради МВФ, на якому буде прийнято остаточне рішення про виділення Україні траншу в загальному розмірі 5 млрд доларів США", — сказав Денис Шмигаль.

Як повідомляв портал "Коментарі", новая програма МВФ для України розрахована на півтора року. Частково ці гроші повинні піти на боротьбу з коронавірусом і ліквідацію наслідків пандемії COVID-19. "Мета програми — забезпечити платіжний баланс і бюджетну підтримку, щоб влада змогла подолати всі наслідки пандемії коронавіруса і просунулася далі в питанні важливих реформ", — сказано в заяві МВФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини