Головна Новини Бізнес економіка Стало відомо, коли українці отримають мінімальну зарплату в 6 тисяч гривен
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли українці отримають мінімальну зарплату в 6 тисяч гривен

За словами Шмигаля, основне завдання уряду наразі - розігріти економіку і підвищити споживчий попит

21 серпня 2020, 13:01 comments1124
Поділіться публікацією:

З початку наступного року українці отримуватимуть мінімальну зарплату у сумі 6 тисяч гривень. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль "Укрінформу".

Стало відомо, коли українці отримають мінімальну зарплату в 6 тисяч гривен

Глава уряду повідомив, що Кабмін з експертами оцінив наслідки та переваги поступового збільшення рівня мінімальної зарплати в Україні. За його словами, цьогорічне підняття з 4723 грн до 5 тисяч грн буде майже непомітним як для населення, так і для економіки. Однак це потрібно з ряду причин. Зокрема, через низьку інфляцію сповільнюється споживчий попит та “охолоджується” економіка, що є передвісниками економічної кризи. Потім, каже прем’єр, виникають проблеми у підприємств із зарплатами, а у банківської системи з обіговим капіталом, далі слідують банкрутства. Тож нині основне завдання уряду, на думку Шмигаля, розігріти економіку і підвищити споживчий попит. Так, для цього провели індексацію пенсій.

"Тепер треба робити другий крок. Що таке підняття мінімальної заробітної плати? Це одразу декілька показників. Виведення в офіційну площину більшої суми фонду оплати праці в Україні в цілому. Це підтримка людей з малою заробітною платою в бюджетній сфері. З огляду на наше відставання в цьому питанні від Європи, у нас великий потенціал для підняття мінімальної заробітної плати", — пояснив глава уряду.

Шмигаль заявив, що мінімальну зарплату розміром 6 тисяч грн українцям виплатять в кінці січня – на початку  лютого 2021 року. Таким чином Кабмін планує частково простимулювати сезонне післяноворічне падіння споживчого попиту.

"Подальше підвищення заплановане на липень – це середина відпускного сезону, коли ділове життя в країні завмирає. В обох випадках, економіка не отримає надмірного інфляційного тиску", — впевнений прем’єр-міністр.

Нагадаємо, Зеленський анонсував підвищення зарплат в Україні: стали відомі суми.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини