Головна Новини Бізнес економіка Штрафувати українців за прострочення платежів під час карантину не будуть
commentss НОВИНИ Всі новини

Штрафувати українців за прострочення платежів під час карантину не будуть

Нардепи заборонили банкам використовувати штрафні санкції під час карантину

16 червня 2020, 11:52 comments2300
Поділіться публікацією:

Штрафи за прострочення платежів під час дії карантину українцям платити не доведеться. Відповідні норми містяться у законопроекті №3297, який парламентарі прийняли в другому читанні.

Штрафувати українців за прострочення платежів під час карантину не будуть

На підтримку документа віддали свої голоси 344 депутата Верховної Ради. У першому читанні документ набрав 278 парламентських голосів.

Зокрема, закон забороняє банкам стягувати неустойку, пеню за прострочення платежів під час карантину. Не можна штрафувати українців і після скасування карантинних обмежень — заборона буде діяти ще місяць. Для того, щоб заборона почала діяти, нардепи внесли необхідні зміни в Господарський кодекс. Згідно з нововведеннями, у разі прострочення позичальником в період дії карантину, встановленого Кабміном, та / або у тридцятиденний термін після дня завершення дії такого карантину, позичальник звільняється від обов'язків сплатити на користь кредитодавця (позикодавця) неустойку, штраф, пеню за таке прострочення.

Як повідомляв портал "Коментарі", українські водії тепер можуть оплачувати штрафи за допомогою мобільного додатку. Його розробили разом з Міністерством внутрішніх справ творці сервісу Штрафи UA, про що повідомили на своїй сторінці в Facebook. У додатку можна перевірити, чи немає за водієм яких-небудь порушень ПДР, чи повинен він сплатити будь-який штраф. Це, до речі, можна зробити в один клік, — обіцяють розробники сервісу. Для цього водію  знадобиться лише ввести номер водійського посвідчення, або ж ІНН. Також штраф за порушення правил дорожнього руху можна сплатити, знаючи серію і номер штрафу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини