Головна Новини Бізнес економіка У Києві з 1 серпня зростуть тарифи на електроенергію
commentss НОВИНИ Всі новини

У Києві з 1 серпня зростуть тарифи на електроенергію

У компанії YASNO розповіли, з чим пов'язане підвищення тарифів на електроенергію

30 липня 2020, 12:47
Поділіться публікацією:

У столиці України вартість електроенергії для малих непобутових споживачів з 1 серпня збільшиться в середньому на 6%. Про це повідомила пресслужба компанії YASNO, яка забезпечує постачання електроенергії споживачам Києва, пише "УНІАН".

У Києві з 1 серпня зростуть тарифи на електроенергію

Згідно з повідомленням, це пов'язано зі змінами тарифів на передачу та розподіл, які прийняла Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Тарифи на електроенергію для населення не змінилися.

У пресслужбі нагадали, що тариф для малих непобутових споживачів розраховується на основі 4 складових: тариф на розподіл електроенергії – затверджується окремо для кожного оператора системи розподілу (ОСР), змінюється з 1 серпня; тариф на передачу електроенергії – тариф ДП "Укренерго" зросте на 54,6% і складе 240,23 грн/МВтгод; прогнозована середня закупівельна ціна електроенергії залишається без змін; тариф на послуги постачальника універсальної послуги – залишається без змін.

Нагадаємо, з нового місяця тариф на послуги з передачі електричної енергії складе 240,23 грн/МВт·год.; тариф на послуги диспетчерського (оперативно-технологічного) управління складе 24,75 грн /МВт∙год (без урахування податку на додану вартість). Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" дане рішення, яке явно йде всупереч з обіцянками влади не підвищувати тариф на електроенергію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини