Головна Новини Бізнес економіка У Мінфіні розповіли, коли Україна перестане брати кредити у МВФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мінфіні розповіли, коли Україна перестане брати кредити у МВФ

Міністерство фінансів України збирається подолати економічну кризу і відмовитися від грошей Міжнародного валютного фонду

16 червня 2020, 08:46 comments2252
Поділіться публікацією:

Україна повинна припинити позичати гроші в МВФ. Про це заявив в ефірі програми "Свобода слова" міністр фінансів Сергій Марченко. Відмовитися від грошей Фонду в Мінфіні планують вже до 2023 року.

У Мінфіні розповіли, коли Україна перестане брати кредити у МВФ

За три-чотири роки Україна повинна подолати економічну кризу, — припускають у фінансовому відомстві. Стратегію виходу з кризи вже розробили. Вона розрахована максимум до 2024 року. Після цього країна повинна справлятися з економічними викликами самостійно і не просити грошей у кредиторів.

"Ми віримо в те, що до 2023-го року, або навіть у 2022-му буде можливість сказати, що в бюджеті нуль кредитів МВФ. Будемо досягати цього за рахунок детінізації, більш ефективних витрат, збільшення доходів, ну і підвищення кредитних рейтингів України", — пояснив Марченко.

Також в майбутньому Мінфін планує добитися для України рейтингу інвестиційного рівня.

"Міжнародне рейтингове агентство Moody's вже підвищило наш рейтинг. Так, він не зовсім такий, на який ми розраховували. Нам потрібен рейтинг інвестиційного класу. Для цього необхідно щось робити. Що потрібно робити -  ми знаємо", — говорить чиновник.

Кредитний рейтинг України до рівня "B3" агентство Moody's підвищило після того, як МВФ затвердив нову кредитну програму для Києва.

Нагадаємо, минулого тижня Україна отримала перший транш від МВФ. Це 2,1 мільярда доларів. Протягом півтора року Фонд виділить Україні ще 2,9 мільярда.

Однак щоб отримати новий кредит від МВФ Україні довелося погодитися на деякі умови. Які саме — "Коментарі" розповідали раніше.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини