Головна Новини Бізнес економіка У МВФ попередили про нові ризики для економіки на тлі зростання захворюваності коронавірусом
commentss НОВИНИ Всі новини

У МВФ попередили про нові ризики для економіки на тлі зростання захворюваності коронавірусом

МВФ очікує більш серйозного падіння економіки, ніж прогнозували раніше у Фонді

25 червня 2020, 22:35 comments1126
Поділіться публікацією:

Ринки акцій та інших ризикованих активів можуть в чергове оновити антирекорди, якщо пандемія коронавірусу знову стане активно поширюватися, а також у разі поновлення карантинних обмежень та зростання торгової напруженості. Про це повідомили фахівці Міжнародного валютного фонду (МВФ).

У МВФ попередили про нові ризики для економіки на тлі зростання захворюваності коронавірусом

Фондові ринки рекордно знизилися за короткі терміни початку цього року на тлі пандемії коронавірусу і пов'язаних з нею карантинних обмежень. Але загалом акції помітно зросли з березня, коли вони досягли найнижчого рівня в історії. Індекс S&P, який впав на 34% всього за 23 торгові дні, отримав підтримку з сторони Центрального банку і тепер становить приблизно 10% від свого рекордного максимуму.

У той же час, через день після публікації нових економічних прогнозів МВФ на 2020 рік, ринки були знову змінені. Ймовірно, це сталося через ймовірну другу хвилю. Розширення глобальних соціальних заворушень у відповідь на зростання економічної нерівності також може завдати шкоди настроям інвесторів, заявив МВФ.

"Ми турбуємося про проблеми в економіці, які означають, що криза може тривати довше, ніж очікувалося, і бути глибшою, ніж очікувалося раніше, – зазначив директор департаменту грошово-кредитної політики і ринків капіталу МВФ Тобіас Адріан. – Нові проблеми виникають через високий рівень безробіття та потенційну неплатоспроможність. Їх важко повернути назад".

Різка корекція цін на активи може призвести до великого відтоку коштів у інвестиційні фонди, як це було відмічено на початку року, можливо, спровокувавши зростання продажів активів, заявив Адріан.

Раніше "Коментарі" писали, що в той час як у МВФ вважають, що Україна повернеться до докризових цифр не раніше 2024 року, українські економісти впевнені, що міжнародні експерти ткнули пальцем в небо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини