Головна Новини Бізнес економіка У Нафтогазі розповіли про необхідні для розвитку газодобувної промисловості кроки
commentss НОВИНИ Всі новини

У Нафтогазі розповіли про необхідні для розвитку газодобувної промисловості кроки

"Нафтогаз" готовий розвивати нові напрямки видобутку газу, а також розгляне перспективи освоєння глибоких горизонтів, покладів нетрадиційного газу в щільних породах і Чорноморського шельфу

8 вересня 2020, 22:49
Поділіться публікацією:

Розвиток газовидобувної промисловості в Україні вимагає таких радикальних рішень, як, зокрема, підписання угод про розподіл продукції та доступ надрокористувачів до Чорноморського шельфу. Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз" України у вівторок, 8 вересня.

У Нафтогазі розповіли про необхідні для розвитку газодобувної промисловості кроки

Фото: UNIAN

У компанії відзначили, що Україна має всі перспективи для переходу від стагнації до зростання видобутку газу. Але нові напрямки і проекти, які можуть забезпечити такий результат, несуть в собі значні ризики, а також вимагають значних інвестицій і нових технологій.

"Успішна реалізація цих можливостей вимагає активної позиції з боку держави, нашої спільної роботи", — заявив глава правління НАК Андрій Коболєв.

У той же час в "Нафтогазі" зазначили, що галузь потребує підписання угод про розподіл продукції, конкурси за якими відбулися рік тому, впровадження стимулюючої ренти для видобутку газу з щільних порід, відкриття доступу до Чорноморського шельфу, і ряду великих високопотенційних площ суші. Крім того, на думку НАК, важливо продовжити дію стимулюючої ренти для видобутку блакитного палива з традиційних покладів і спростити дозвільні процедури.

У свою чергу, НАК "Нафтогаз", будучи лідером газовидобувної галузі, готовий на розвиток нових напрямків видобутку газу, а також до розгляду перспектив освоєння глибоких горизонтів, покладів нетрадиційного газу в щільних породах і Чорноморського шельфу.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що "Нафтогаз" презентував нові тарифи на газ як для бізнесу, так і для населення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини