Головна Новини Бізнес економіка Україна увійшла в топову п'ятірку з постачання контрафактних сигарет в країни Європи
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна увійшла в топову п'ятірку з постачання контрафактних сигарет в країни Європи

За словами експертів, більше половини нелегальних сигарет на ринку - це продукція без вказівки виробника

28 вересня 2020, 16:53
Поділіться публікацією:

У 2019 Україна стала однією з п'яти країн, які є лідерами з постачання контрабандних сигарет до країн ЄС. Про це повідомило видання "Наше время".

Україна увійшла в топову п'ятірку з постачання контрафактних сигарет в країни Європи

rezekneszinas.lv

За даними, що наводить видання, з України до Євросоюзу поставили 2,4 млрд сигарет, причому більше половини з них — 133 млн — незаконний і контрафактний товар.

За словами співрозмовників видання, Україна є такою собі перевалочною базою для межуючих з нею країн, в яку "зтікаються" потоки нелегальних тютюнових виробів. Так, в ЄС, зокрема, до Польщі, через Україну поставляють контрабандні сигарети білоруської тютюнової фабрики Німан. Китай також використовує порти України для баз накопичення і подальшої незаконної реалізації тютюнових виробів на території Євросоюзу. Крім чого, ОРДЛО і Придністров'я активно використовують Україну як майданчик для реалізації товару.

І як відомо — попит породжує пропозицію: через постійне підвищення акцизів, а відповідно, цін на тютюнові вироби в Європі, контрабандна продукція завойовує все більшу популярність. При чому настільки популярну, що навіть високопоставлені чини не гидують заробити на "чорному" ринку — так, наприклад, взимку в одному пунктів пропуску на Закарпатті українські прикордонники затримали водія, який намагався провезти в Угорщину партію сигарет. Відомо, що цим водієм виявився почесний консул Латвії в Закарпатській області Юрій Ігнатко.

До такого ж прийому вдалися господарі автомобіля на кордоні з Польщею. Вони використовували підроблені дипномери в надії, що транспортний засіб оглядати не будуть. Тоді митники виявили понад 150 тисяч пачок сигарет.

Раніше "Коментарі" писали про те, що білоруські прикордонники обшукали транспортний засіб посла України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини