Головна Статті Бізнес економіка ЮНІСЕФ проти закриття шкіл, податки для багатих і загроза голоду в Ізраїлі: підсумки тижня, що минає (Частина 1)
commentss Cтатті Всі новини

ЮНІСЕФ проти закриття шкіл, податки для багатих і загроза голоду в Ізраїлі: підсумки тижня, що минає (Частина 1)

Головні події у світі економіки очима журналістів порталу "Коментарі"

13 грудня 2020, 10:05 comments1076
Поділіться публікацією:

Продовольча безпека та скорочення провідних компаній стали новими пріоритетами економічної політики провідних країн світу. Ці та інші події тижня, що минає проаналізували журналісти порталу "Коментарі".

ЮНІСЕФ проти закриття шкіл, податки для багатих і загроза голоду в Ізраїлі: підсумки тижня, що минає (Частина 1)

Неділя, 6 грудня

Новий вірус в Індії

Поки весь світ в мейнстрімі коронавірусу, Індія піднесла новий сюрприз. 6 грудня в індійському місті Елуру було госпіталізовано більше 35 осіб, один пацієнт — загинув. Симптоми: запаморочення, епілепсія, піна біля рота, блювання, тремтіння і непритомність.

Тести на COVID-19 у хворих дали негативний результат.

За даними видання Times of India, захворювання могло бути спровоковане токсичними хлорорганічними речовинами або випарами засобів захисту від комах. Офіційно ці відомості поки не підтверджені.

Динаміка одужання хороша, кажуть представники місцевої влади. З лікарень було виписано понад 180, раніше тих, що заразилися пацієнтів, на лікуванні залишаються близько 160 чоловік.

Mastercard і Visa розслідують оплати на порносайтах

Mastercard Inc заявила минулої неділі, що розслідує звинувачення проти Pornhub.com — веб-сайту для дорослих, де багато відео зображують жорстоке поводження з дітьми.

Колонка New York Times, написана Ніколасом Крістофом, описувала відео на Pornhub, які, за словами автора, були записами нападів на жінок і дівчаток, які були без свідомості.

Інвестор-мільярдер Білл Акман закликав Mastercard і Visa Inc тимчасово призупинити виплати Pornhub після колонки в газеті. Акман також попросив American Express Co вжити заходів, хоча карти компанії не приймаються на цьому конкретному сайті.

American Express заявила, що у неї є давня глобальна політика, яка забороняє прийом її карт на веб-сайтах з цифровим контентом для дорослих.

Колонка Крістофа також викликала реакцію політиків, в тому числі прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо, який сказав, що його уряд працює з поліцією і співробітниками служби безпеки для вирішення порушених питань.

У Сполучених Штатах сенатор Джош Хоулі сказав, що він внесе закон, щоб створити федеральне право пред'являти позови кожній людині, "яку примушують, продають або експлуатують такі сайти, як Pornhub".

Боб Ділан розпродається

Universal Music Publishing Group (UMPG) придбала права на всі пісні американського співака Боба Ділана.

Як офіційно повідомили в UMPG, в рамках угоди компанія отримає права більш ніж на 600 пісень, написаних Діланом протягом майже 60 років.

Вартість угоди не уточнюється, але фахівці вважають — пропозиція коливається в межах 300 млн дол.

"Я не сумніваюся, що через десятки і навіть сотні років тексти і музику Боба Ділана продовжать співати, грати і поважати всюди", — заявив глава UMPG Лучіан Грейндж.

Понеділок, 7 грудня

Італія інвестує в інновації в сільському господарстві

Міністр півдня Італії і територіальної єдності Джузеппе Провенцано на конференції "Технології 4.0, сільське господарство і території", заявив, що тепер технології та сільському господарстві — в пріоритеті. Причина — глобальні продовольчі війни, які неминучі в постпандемічний період.

Необхідно відновити логістику і цифровізацію між містом і селом, щоб замкнути ланцюжки поставок між фермерством і споживачем в кожному регіоні. І виробляти в залежності від конкретного регіонального попиту, щоб регіони максимально забезпечували самі себе, а не виробляли "взагалі" для всіх або, тим більше, на експорт.

Серед проектів — підключення до мережі в сільських районах, що забезпечує якісний стрибок в сільському господарстві, точність, яка також має значення для стійкості грунту з метою сталого розвитку.

Експеримент починається з Півдня Італії.

Польська олігархія скуповує медіа

Польський нафтопереробний завод PKN Orlen, контрольований державою, придбав ведучого видавця місцевих ЗМІ Polska Press у німецькій Verlagsgruppe Passau Capital Group, повідомила 7 грудня компанія, зареєстрована у Варшаві.

Polska Press належать 20 з 24 регіональних газет і новинних веб-сайтів з 17,4 млн користувачів в місяць. Факт угоди викликав побоювання з приводу посягання з боку уряду на незалежність ЗМІ в Польщі.

"Видавцем 20 регіональних щоденних газет, 120 тижневиків і 500 порталів є тепер правляча партія "Закон і справедливість", — заявила в понеділок в Twitter ліберальний член Європейського парламенту Магдалена Адамович.

Прес-секретар найбільшої опозиційної партії Польщі "Громадянська платформа" Ян Грабець в свою чергу написав в Twitter, що державна паливна компанія купує незалежні засоби масової інформації — це сценарій путінізації суспільного життя в Польщі. Демократія неможлива без вільних ЗМІ.

У 2022 році в Польщі відбудуться місцеві вибори, а в 2023 році — загальні вибори.

PiS також давно говорив про те, що іноземні медіа-групи мають дуже великий вплив в Польщі, і натякнув на зміну законів, щоб зменшити володіння іноземними ЗМІ. Німецькі власники Polska Press регулярно з'являлися в обговореннях PiS з цього приводу.

Lufthansa скорочується

До кінця поточного року німецька авіакомпанія Lufthansa має намір скоротити свій закордонний персонал на 20 тис. осіб, а також продати свій підрозділ LSG, що займається бортовим харчуванням, в якому працює 7,5 тис. осіб, повідомило видання Bild am Sonntag.

Дочірні компанії Lufthansa — Eurowings, Swiss, Austrian і Brussels Airlines — в умовах падіння попиту на польоти через пандемію коронавірусу скорочують частоту рейсів, парк та персонал. Так, German airline, яка обслуговує переважно внутрішні рейси, може скоротити в наступному році до 10 тис. робочих місць.

Очікується, авіаперевезення вийдуть на рівень, що існував до пандемії, тільки до 2025 року.

У багатьох країнах закривають НПЗ

Від британсько-нідерландської Royal Dutch Shell до австралійської Ampol Ltd. — закривають НПЗ або розглядають таку можливість на тлі слабкого попиту на паливо і зростаючої конкуренції з боку більш нових і потужних підприємств в Азії і на Близькому Сході.

У поточному році про плани закриття повідомили 11 підприємств в ряді країн світу. Три повідомили про часткове припинення роботи, як мінімум, ще п'ять знаходяться в скрутному становищі, згідно з даними аналітичної компанії IHS Markit.

США і Японія вже втратили або можуть втратити нафтопереробні потужності обсягом понад 1,7 млн барелів на добу в 2020 і 2021 роках, тоді як Китай, Індія і Близький Схід збільшують потужності більш ніж на 2,2 млн барелів на добу, згідно з даними Міжнародного енергетичного агентства (МЕА).

Заява про наміри

Україна обговорює з Туреччиною можливість спільно створювати ракетоносії. Про це заявив віце-прем'єр — міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Антарес" — це перша сходинка американських ракет-носіїв. Зараз з Туреччиною теж можна створювати комерційні проекти на території третіх країн, так ні у нас, ні у Туреччині немає космодрому. Але нам треба знаходити своє місце в міжнародному поділі праці, в високотехнологічних галузях", — заявив міністр.

Societe Generale закриває 600 філій

Французький банк Societe Generale заявив в понеділок, що планує закрити 600 відділень у Франції в наступні п'ять років, оскільки він консолідує свою мережу по всій країні.

Група заявила, що об'єднає свої відділення Societe Generale з філіями своєї дочірньої компанії Credit du Nord, що призведе до закриття незазначеної кількості звільнень.

Себастьян Прото, заступник генерального директора групи, сказав, що не буде ніяких примусових звільнень, оскільки група буде покладатися на вихід на пенсію і "природний догляд".

Societe Generale прагне скоротити витрати після повідомлення про збитки в розмірі понад 1,2 мільярда доларів за перші шість місяців року. Societe Generale заявила, що до кінця 2025 року планує відкрити 1500 відділень з 2100 в даний час.

Закони про підтримку

Президент України Володимир Зеленський підписав закони, покликані підтримати громадян і бізнес в разі посилення карантинних заходів.

Зокрема, підписаний президентом закон "Про соціальну підтримку застрахованих осіб і суб'єктів господарювання" №1071-IX передбачає надання одноразової матеріальної допомоги в розмірі 8 тис. грн найманим працівникам та фізичним особам-підприємцям (ФОП), які втратили частину доходу внаслідок карантину.

При цьому ФОП не зможуть отримати допомогу, якщо вони зареєстровані менш ніж за три місяці до вступу в силу цього закону або якщо в 2020 році сплатили ЄСВ за себе менш ніж за три місяці, а також, якщо їх вид діяльності не підпадає під карантинні обмеження.

IKEA відмовилася від "паперу"

Шведська компанія IKEA вирішила припинити випуск свого щорічного друкованого каталогу, який виходив в паперовому вигляді протягом останніх 70 років.

"Поведінка наших клієнтів і їх підхід до споживання медіа змінилися, інтерес до паперового каталогу знижується", — пояснив рішення керуючий директор Inter IKEA Systems BV Конрад Грюсс.

В IKEA відзначили, що компанія нарощує інвестиції в цифрові технології, в минулому році її роздрібні онлайн-продажі в усьому світі виросли на 45%, а на сайті IKEA.com було зареєстровано понад 4 млрд відвідувань.

Як зазначає CNN, останнім каталогом стане випущена в жовтні версія на 2021 рік.

У Вінницькій області запустили новий завод

У Вінницькій області запустили новий завод по переробці кукурудзи вартістю 14 млн дол. Власником нового заводу є підприємство зі 100% іноземними інвестиціями "Дакс Бунге Україна", засновниками якого є лідер по переробці кукурудзи в Європі — іспанська "Дакс Груп", а також один з найбільших світових трейдерів — американська компанія Bunge. На заводі планують створити 50 нових робочих місць.

Основне обладнання поставляється італійським виробником GBS (Golfetto Berga Sangati). Тендер на монтаж устаткування виграла компанія "UBC Engineering", що входить в холдинг "UBC Group".

За словами голови ОДА, сьогодні на підприємстві проводяться пусконалагоджувальні роботи, при яких відпрацьовуються рецепти і специфікації продуктів під кожного конкретного споживача.

Nokia береться за 6G

Фінська телекомунікаційна компанія Nokia очолить європейський проект Hexa-X, спрямований на розвиток систем мобільного зв'язку шостого покоління (6G). Про це компанія повідомила в понеділок.

"Nokia очікує, що комерційний запуск 6G відбудеться до 2030 року, відповідно до звичайного десятирічним циклом між створенням мереж нового покоління", — підкреслили в компанії.

В даний час Nokia активно займається впровадженням мереж 5G. У вересні 2018 року мобільний оператор Telia разом з Nokia запустила першу мережу 5G в фінських містах Гельсінкі, Вантаа і Оулу. На початку 2019 року почалася комерційна експлуатація мережі, яка охопила вже 42 міста, де проживає понад 25% населення країни.

Британська мережа Debenhams оголосила про закриття універмагів

Один з найстаріших британських брендів Debenhams буде ліквідовано. Мережа з більш ніж сотні універмагів, яка веде свою історію з кінця XVIII століття, припинить існування через пандемію, нездатності конкурувати з онлайн-ритейлерами і прорахунків в управлінні.

У 2020 році Debenhams виповнилося 242 роки.

Протягом наступних десятиліть було придбано кілька десятків магазинів в Лондоні та інших містах. Так, у 1919 році був куплений лондонський магазин Marshall & Snelgrove, а в 1920 році — ще один дорогий лондонський універмаг Harvey Nichols. Саме так створювалася мережа магазинів, причому в перший час компанія не міняла назв і оформлення придбаних універмагів.

Тільки в 1977 році майже всі вони стали називатися Debenhams.

"Нова Пошта Глобал" розширюється

"Нова Пошта Глобал", що входить до групи компаній "Нова Пошта" створила додатковий хаб для міжнародних відправлень у Львові: запустила чартерні рейси у львівський аеропорт і відкрила другу центральну сортувальну станцію (ЦСС).

Як наголошується в повідомленні компанії "Нова Пошта" в понеділок, перший чартер з США прилетів до Львова на початку грудня. На його борту перебувало більше 15 тис. Відправлень сервісу NP Shopping загальною вагою понад 30 тонн. Рейси з США "Нова Пошта Глобал" планує виконувати регулярно, два рази на тиждень: один рейс — до Львова і один — до Києва.

Крім того, як до Львова, так і до Києва компанія планує виконувати чартерні рейси з Китаю. Зокрема, 6 грудня в міжнародний аеропорт "Бориспіль" вже прибув рейс з відправленнями з китайського інтернет-магазину AliExpress, на борту якого перебувало 60 тис. посилок загальною вагою 20 тонн.

"Незабаром очікуємо прибуття ще двох рейсів, які доставлять ще близько 20 тонн вантажу", — відзначили в компанії.

До групи входять українські та зарубіжні компанії, в тому числі "Нова Пошта", "НП Логістик", "Пост Фінанс" (система Forpost) і "Нова Пошта Глобал".

Вівторок, 8 грудня

Uber інвестує в літаючий стартап

Хоча умови угоди не були оголошені, Uber погодився інвестувати 75 мільйонів доларів в Joby Aviation. Раніше в цьому році Uber інвестував 50 мільйонів доларів в Joby в рамках раунду фінансування серії C.

Цей крок дозволить Joby використовувати додаток Uber, щоб пропонувати поїздки на повітряному таксі, коли літак компанії в кінцевому підсумку буде введений в експлуатацію, що може статися вже в 2023 році.

Японія схвалила 700 млрд доларів внутрішніх стимулів

Уряд Японії у вівторок схвалив понад 700 мільярдів доларів у вигляді нових стимулів для фінансування проектів, від заходів по боротьбі з коронавірусом до зелених технологій, що є третім подібним пакетом в країні в цьому фінансовому році.

Останній пакет Японії на суму 73,6 трильйона ієн (708 мільярдів дол.) Включає схеми кредитування і фактичні державні витрати в розмірі близько 40 трлн ієн.

Це перше стимулювання витрат, про яке прем'єр-міністр Йосіхіде Суга оголосив з моменту вступу на посаду у вересні, і сталося в зв'язку з тим, що в Японії спостерігається сплеск інфекцій COVID-19, і за останні тижні було зареєстровано рекордну кількість нових випадків.

Японія офіційно вийшла з рецесії в минулому місяці після трьох кварталів спаду і сподівається закріпити своє відновлення за рахунок останніх витрат, що послідували за двома попередніми пакетами в цьому році, кожен на суму близько 117 трильйонів ієн.

Новий пакет включає фінансову підтримку медичних установ і закладів для людей похилого віку, а також субсидії для продовження суперечливою схеми внутрішніх поїздок, підтримує підприємства, що залежать від туризму.

Укрпошта будує 8 хабів

"Укрпошта" планує запустити проект глобальної модернізації логістичної мережі в 2021 році, який передбачає будівництво восьми хабів. Загальна площа логістичних об'єктів складе близько 600 тис. кв. м. Логістична мережа включатиме хаби в Києві (на лівому і правому березі), у Львові, Харкові, Дніпрі, Хмельницькому, Одесі та в Покровське і 62 депо в регіонах.

Об'єкти будуть будуватися за моделлю B2S (Built-2-Suit), де інвестори виступлять замовником будівництва на власній земельній ділянці, а "Укрпошта" — довгостроковим орендарем.

Болгарія блокує Македонію

Болгарія заблокувала процес розширення Північної Македонії в ЄС, використовуючи своє право вето, щоб запобігти початку переговорів про вступ до ЄС в цьому році, заявив 8 грудня уряд в Скоп'є. Цей процес також був заблокований для Албанії, іншої кандидатури на вступ в ЄС.

У березні 2020 року і Скоп'є, і Тирана були запрошені розпочати переговори про вступ до ЄС в кінці цього року, але влітку Болгарія висунула для Скоп'є свої умови.

Болгарія, яка не визнає македонську мову і національну приналежність, не змінила своєї позиції. Болгарія хоче, щоб Північна Македонія визнала, що македонську мову є болгарським діалектом і що македонська нація була штучно створена в 1944 році, і визнала, що в Болгарії немає македонського меншини.

Болгарія хоче, щоб її неоднозначні вимоги, пов'язані з невизнанням македонської мови і самобутності, були включені в рамки переговорів, але інші держави-члени ЄС не погодилися.

Нічний клуб — в медустанову

Швейцарський нічний клуб "Танцювальний млин", закритий через обмеження COVID-19, був перетворений в тимчасовий центр здачі крові.

Люстри, які раніше освітлювали танцпол для тисяч тусовщиків в нічному клубі MAD в студентському містечку Лозанна, тепер висвітлюють шлях медсестрам, що запускає в музичному автоматі на ходу пісні Queen, Bee Gees і Майкла Джексона.

Нічний клуб в районі Флон, який зазвичай знаходиться в центрі нічного життя міста, був закритий майже на 10 місяців через обмеження, спрямованих на обмеження поширення COVID-19.

Тепер колишні клієнти здають там кров тільки заради того, щоб зануритися в атмосферу ностальгії допандеміческіх часів.

Середа, 9 грудня

"Супергум" припиняє виробництво захисних масок

Десятки співробітників фабрики, що виробляє маски, які захищають від коронавірусу, будуть звільнені через рішення імпортувати дешевші маски з Китаю. Фірма закриється через два тижні, незважаючи на обіцянки міністра охорони здоров'я, що лінія продовжить працювати.

"Це призведе до звільнення 70 наших працівників", — повідомив виданню "Давар" генеральний директор компанії "Супергум" Янів Хадад.

У березні до керівництва підприємства звернулося міністерство економіки і промисловості з проханням терміново ввести в дію виробничу лінію з виготовлення захисних масок. Спільні капіталовкладення держави і компанії склали близько 10 млн шекелів. Сировина теж купувалося в Ізраїлі — у компанії в Дімоні.

МОЗ і міністерство безпеки заявляють, що склади забиті імпортними масками, і що державні установи не зацікавлені в покупці масок ізраїльського виробництва. Існуючі замовлення не виправдовують подальшу експлуатацію лінії, здатної виробляти до 500 тисяч масок в день.

ЮНІСЕФ проти закриття шкіл

"З того, що ми дізналися про шкільне навчання під час COVID-19, стає очевидно: переваги збереження шкіл відкритими набагато переважають витрати на їх закриття, і слід уникати закриття шкіл по всій країні будь-якою ціною", — заявляє глава міжнародного відділу ЮНІСЕФ Освіта Роберт Дженкінс.

За його словами, факти показують, що школи не є основними рушійними силами цієї пандемії. Тим не менш, ми спостерігаємо тривожну тенденцію, коли уряди знову закривають школи в першу чергу. У деяких випадках це робиться по всій країні, а не співтовариство за спільнотою, і діти продовжують страждати від руйнівного впливу на їх навчання, розумовий і фізичний добробут і безпеку.

320 мільйонів дітей не зможуть відвідувати школу на початку грудня, повідомило дитяче агентство ООН ЮНІСЕФ у вівторок.

Ізраїльський хліб дорожчає

У розпал економічної кризи в Ізраїлі можуть бути підвищені контрольовані ціни на хліб. Про це заявив контролер цін в міністерстві економіки Давид Штінц на засіданні фінансової комісії кнесету в середу, 9 грудня.

Штінц сказав: "На тлі зростання собівартості ми (в Мінекономіки) прийшли до висновку про те, що, можливо, доведеться не набагато підвищити контрольовані ціни на хліб".

Власник одного з великих ізраїльських хлібозаводів пояснює: "Мені нічого не відомо про намір уряду підвищити ціни на хліб, але я вважаю, що підвищення необхідно. З лютого 2019 року борошно, яку ми закуповуємо, подорожчала на 3%. Контрольовані ціни на хліб залишилися колишніми, хоча з урахуванням зростання собівартості, буханець повиен був давним-давно подорожчати на 0,5 шекеля".

Міжнародний енергоблок "Дуковани" заблокований до 21 року

Тендер на будівництво нового атомного енергоблоку на АЕС Дуковани в Чехії буде відкладений до 2021 року, повідомив міністр промисловості і торгівлі Карел Гавлічек в середу.

Рамкова угода про будівництво нової атомної електростанції було підписано чеським державою, напівдержавній комунальною компанією CEZ і Elektrarna Dukovany II в липні цього року.

До 2024 року інвестор CEZ повинен провести тендер з вибору основного постачальника Дуковани, укласти договір, отримати всі необхідні дозволи та забезпечити введення нового енергоблоку в 2036 році.

За словами Гавлічек, розглядаються варіанти включають сценарій, при якому всі п'ять нинішніх претендентів будуть запрошені на тендер; другий варіант — запросити трьох учасників без Росії і Китаю. Інший варіант — відкласти процедуру відбору до завершення парламентських виборів в наступному році.

Четвертий варіант — це так звана "модель 3+2", де Росії і Китаю може бути дозволено участь у консорціумах постачальників, а що залишилися членами будуть країни ЄС і НАТО, що, за словами Гавлічек, є кращим варіантом.

Гавлічек зазначив, що в моделі 3+2 російські і китайські фірми могли б об'єднати зусилля з трьома іншими потенційними учасниками торгів — південнокорейської KHNP, французької EdF і американської Westinghouse.

Cruise почала тестувати абсолютний автопілот

Cruise, дочірня компанія General Motors з контрольним пакетом акцій, почала тестування повністю автономних автомобілів без водіїв і без моніторів для водія в Сан-Франциско, повідомила компанія в середу.

Cruise проїхав більше 2 мільйонів миль за останні п'ять років та інвестував мільярди доларів в розробки.

За словами генерального директора Cruise Дена Аммані, компанія планує почати випробування декількох автомобілів, а потім піти "дуже методичний і відповідальний" зростання в Сан-Франциско. Він додав, що це випробування є першим використанням дозволу у великому місті США.

Нове тестування проводиться менш ніж через два місяці після того, як Cruise отримала дозвіл від Каліфорнійського департаменту транспортних засобів на видалення резервних водіїв зі своїх безпілотних автомобілів. Інші компанії, такі як Waymo, Autox Technologies, Nuro і Amazon's Zoox, отримали такий дозвіл раніше.

Податок для заможних британців

Організація Wealth Tax Commission запропонувала уряду Великобританії план одноразового податку для заможних британців, який допоможе зібрати 260 мільярдів фунтів і впоратися з фінансовою кризою. Через наслідки пандемії країна переживає найбільше за 300 років падіння ВВП — на 11,6% за підсумками року.

Це 1% податок протягом 5 років на нерухомість і заощадження тих, чиї статки перевищують 500 тисяч фунтів стерлінгів.

Один з авторів пропозиції, доктор Енді Саммерс з Лондонської школи економіки, називає цю пропозицію більш чесним і справедливим податком, за допомогою якого можна буде вийти з кризи, ніж багато інших альтернатив.

В цілому під такий податок потрапляють понад 8 мільйонів британців. Для того, щоб за такий же термін отримати аналогічну суму, доведеться або підвищити податок з продажів VAT на 6 процентних пунктів, або збільшити базову податкову ставку на прибуток з 20% до 29%.

Але британська податкова система влаштована таким чином, що 1% найбільш забезпечених платників податків забезпечують 29% надходжень від податку на доходи.

Однак, в маніфесті Консервативної партії є обіцянка не піднімати основні податки, хоча питання про підвищення податків для забезпечених громадян неодноразово обговорювалося в пресі.

Загроза голоду в Ізраїлі

Згідно зі звітом про бідність, опублікованому 9 грудня, благодійною організацією "Латет", відсутність продовольчої безпеки, тобто, загроза голоду — доля майже 400 тисяч ізраїльських дітей. У країні налічується ще 422 тисячі сімей, які відчувають серйозні фінансові труднощі через епідемію коронавірусу.

В ході опитування більше половини респондентів, близько 51%, повідомили про економічний збиток, понесений ними в результаті кризи, викликаної епідемією. Напередодні кризи 45% опитаних визнавали цілком задовільним фінансове становище своїх сімей, а тепер таких майже вдвічі менше — 23%.

Укладачі звіту стверджують, що пік кризи ще попереду, і що з плином часу все більше число ізраїльських сімей будуть страждати від відсутності продовольчої безпеки і потребувати допомоги благодійних організацій.

Удар по середньому класу підриває соціальну стійкість Ізраїлю. Терміново потрібні кошти для допомоги сотням тисяч людей, але уряд мовчить.

Раніше "Коментарі" писали, що Світовий банк ухвалив рішення виділити Україні кошти за проектом модернізації системи соціальної підтримки населення. Кредит буде складати 300 мільйонів доларів. Таке рішення було прийняте у зв'язку з тим, що через пандемію коронавірусу за межею бідності в нашій країні можуть опинитися більше мільйона чоловік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини