Головна Новини Бізнес економіка В НБУ анонсували масштабну перевірку банків
commentss НОВИНИ Всі новини

В НБУ анонсували масштабну перевірку банків

Нацбанк пояснює необхідність перевірки банків після подолання кризи для визначення реального дефіциту бюджету

11 червня 2020, 20:45 comments1535
Поділіться публікацією:

Нацбанк України має намір провести перевірку якості активів банків після подолання кризи, яка надасть повну інформацію про розмір дефіциту капіталу. Про це передає агентство "Інтерфакс-Україна", посилаючись на меморандум уряду Міжнародному валютному фонду (МВФ).

В НБУ анонсували масштабну перевірку банків

Згідно йому, також будуть вжиті заходи нагляду щодо банків з недостатньою капіталізацією, які не виконають вже розроблені ними плани відновлення коефіцієнтів достатності капіталу.

Крім того, після подолання кризи і повернення економіки на шлях сталого зростання планується відновлення зусиль щодо приведення норм капіталу банків у відповідність з міжнародними стандартами.

У документі також наголошується, що Україна має намір до кінця жовтня 2020 року затвердити поправки до закону про банківську діяльність, розроблені спільно з представниками МВФ і Світового банку (СБ), з метою усунення прогалин у корпоративному управлінні банків з Базельською конвенцією 2015 року.

Поправками також планується впровадити буфер збереження капіталу і доопрацювати положення про нову структуру капіталу відповідно до Базельських стандартів.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про обліковою ставкою від Нацбанку в 6%.Доктор економічних наук, генеральний директор групи компаній Advanter Group Андрій Длігач підкреслює, що подібне рішення регулятора перевищило очікування.

"Аналітичні групи думали, що знизить до 7%. Але НБУ, очевидно, виходить з стратегії таргетування інфляції, – зазначає експерт. – З розпочав рік ми маємо інфляцію всього в 1,7%. Враховуючи це НБУ міг би знижувати облікову ставки і до 5%. Але не пішов на це... Нагадаю, що Україна ось-ось отримає перший транш у рамках нової програми з МВФ (2,1 млрд доларів), а також ще 500 млн дол від Світового банку. Навіть цих сум вистачає, щоб закрити потребу в ресурсах для підтримки макрофінансової стабільності до кінця року. І НБУ очевидно спрогнозував, що ні інфляції, ні девальвації, ні проблем з ліквідністю в країні не очікується. Тому і пішов на зниження облікової ставки".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини