Головна Новини Бізнес економіка В Україні можуть виробляти електромобілі: Парламент підтримав відповідні законопроекти
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні можуть виробляти електромобілі: Парламент підтримав відповідні законопроекти

Проекти законів підтримали 316 і 308 народних обранців

2 вересня 2020, 16:54 comments1043
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 2 вересня, на черговому засіданні Парламенту депутати підтримали в першому читанні законопроекти №3476 і №3477, які покликані створити в Україні умови для виробництва електромобілів. Даний законопроект опублікований на сайті Верховної Ради.

В Україні можуть виробляти електромобілі: Парламент підтримав відповідні законопроекти

Фото: Олег Прасолов, джерело: РГ

Повідомляється, що ініціаторами цих законопроектів стали депутати з групи "Довіра", фракцій "Слуга народу" і "Батьківщина", а також позафракційні нардепи. Проекти законів підтримали 316 і 308 народних обранців.

Так, стало відомо, що в разі прийняття законів, до кінця 2028 року звільняється від оподаткування податків і ввізного мита обладнання та комплектуючі, які імпортуються в Україну з метою власного виробництва електрокарів, а до 31 грудня 2033 року звільняється від оподаткування прибуток підприємств автомобільної та електротехнічної промисловості, отриманий від реалізації електромобілів, електродвигунів, літій-іонних акумуляторів і зарядних пристроїв.

Також, замість 31 грудня 2022 року по 31 грудня 2025 року продовжується звільнення від ПДВ електромобілів, крім того, перелік транспортних засобів, на які діє ця пільга, розширюється. Підкреслюється, що до 2030 року при закупівлі транспортних засобів через систему державних закупівель частка транспортних засобів з електричними двигунами повинна бути не нижче 50% від загальної кількості придбаних.

Також, цими законопроектами розширюється перелік пільг для покупців електромобілів. Так, передбачається тимчасова податкова знижка з ПДФО і звільнення від збору на обов'язкове державне пенсійне страхування.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Прем'єр-міністр Денис Шмигаль запевняє, що українська економіка почала відновлюватися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини