Головна Новини Бізнес економіка В Україні можуть закрити 350 залізничних станцій
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні можуть закрити 350 залізничних станцій

Закриття сотень станцій залізниці негативним чином позначиться на галузі в цілому, - Веприцький

16 червня 2020, 12:56 comments12263
Поділіться публікацією:

Кількість іноземців в наглядовій раді "Укрзалізниці" не відповідає інтересам України. Таку думку у себе на сторінці у Facebook висловив доктор юридичних наук Роман Веприцький.

В Україні можуть закрити 350 залізничних станцій

Зокрема, юрист зазначає, що в Наглядовій раді державної компанії УЗ з семи членів тільки два українця. Важливість ж, на думку автора, полягає в тому, щоб "Укрзалізницею" керували українці, і щоб вона не працювала на збиток.

Одним з фактів, які призводять до руйнування інфраструктури Веприцький вважає ініціативу іноземців закрити 350 "маловикористовуваних" залізничних станцій, яка, фактично, створить геноцид органів місцевої влади. Наслідками такого рішення можуть бути втрата робочих місць, безробіття, банкрутство підприємств і скорочення надходжень у місцеві бюджети.

В цілому, Веприцький  різко розкритикував дії керівництва УЗ, які проходять без консультацій з профільними фахівцями. На думку юриста, продовження подібної практики в управлінні із залученням іноземців можуть призвести до дефолту галузі.


Як повідомляв портал "Коментарі", раніше Кабінет міністрів України повернув акціонерну компанію "Укрзалізниця" до сфери управління Мінінфраструктури. Відповідне повідомлення опублікував на своїй сторінці в Фейсбук міністр інфраструктури України Владислав Криклій. Міністр також заявив про розділення компанії — в "Укрзалізниці" виділять оператора інфраструктури, вантажних та пасажирських перевізників. В майбутньому планується виведення компанії на IPO.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини