Головна Статті Бізнес економіка Війна соцмереж, продовольча безпека і бойкот бізнесів Трампа: ділові підсумки тижня (Частина 1)
commentss Cтатті Всі новини

Війна соцмереж, продовольча безпека і бойкот бізнесів Трампа: ділові підсумки тижня (Частина 1)

Сфера економіки на початку 2021 року відрізняється особливою активністю, попри значний вплив на неї з боку пандемії коронавірусу, яка як і раніше визначає розвиток ділового світу

17 січня 2021, 23:15 comments1061
Поділіться публікацією:

У період новорічно-різдвяних свят, діловий світ ні на хвилину не зупинявся у своїй трансформації. На тлі пандемії коронавірусної інфекції COVID-19 бізнес продовжує шукати способи не просто вижити, а й розвиватися, найчастіше, в нових і незвичних для себе напрямках. Детальніше — в першій частині ділових підсумків тижня за версією порталу "Коментарі".

Війна соцмереж, продовольча безпека і бойкот бізнесів Трампа: ділові підсумки тижня (Частина 1)

Ділові підсумки тижня: машинобудування. Фото із відкритих джерел

Неділя, 10 січня

Сирний підсумок

У 2020 році Україна імпортувала 46,8 тис. тонн різноманітних сирів, що майже вдвічі більше, ніж у 2019 році. Імпортери завезли сирної продукції на 210,5 млн дол., що на 93,3% більше, ніж в 2019 році. Про це свідчать дані Державної митної служби.

У грошовому еквіваленті імпорт сирів в минулому році склав 210,5 млн дол., що на 93,3% більше, ніж в 2019 році. Сири ввозили в Україну переважно з Польщі (92,4 млн дол.), Німеччини (39,7 млн дол.), Франції (20,8 млн дол.).

У той же час, обсяг експорту українських сирів в минулому році склав 6,4 тис. тонн, що на 11,7% менше, ніж в 2019 році. У грошовому еквіваленті експорт протягом минулого року приніс 24,5 млн дол., Що на 9,5% менше, ніж в 2019 році.

Минулого року найбільшими покупцями сиру були Казахстан (12,1 млн дол.), Молдова (7,5 млн дол.), а також Єгипет (986,8 тис. дол.).

Підтримка за реформи

Італія розглядає новий пакет стимулів на суму 24 млрд євро (29 млрд дол.) для підтримки своєї системи охорони здоров'я і економіки, яка постраждала від COVID-19, заявив у неділю в інтерв'ю газеті міністр економіки Роберто Гуальтьєрі.

"Ми розглядаємо пакет на суму 1,5 відсотка нашого валового внутрішнього продукту", — сказав Гуальтьєрі щоденній газеті Il Corriere della Sera, підтвердивши, що це становить близько 24 мільярдів євро.

Це перевищує попередні очікування від пакету стимулів на суму 20 млрд євро. Італія збирається отримати більш 200 млрд євро з фонду відтворення ЄС в розмірі 750 млрд євро.

В обмін Італія повинна провести пенсійну та медичну реформу.

"Близько 1,5 млрд євро буде витрачено на закупівлю, поширення та проведення вакцинації. Ми очікуємо, що для системи охорони здоров'я новий пакет принесе додаткові 3 мільярди євро", — сказав Гуалтьєрі.

Грачувати у військовій формі

У постраждалої від кризи Венесуелі навіть солдати щосили намагаються звести кінці з кінцями на мізерні зарплати, які практично знецінилися через найвищу інфляцію в світі, і стали підробляти, водіями таксі.

Деякі стали потайки залишати свої бараки, щоб підбирати клієнтів, що може принести їм в 60 разів більше місячної зарплати всього за одну поїздку.

Сержант може заробити більше 500 доларів за перевезення пасажирів з Сан-Крістобаля на кордоні з Колумбією в столицю Каракас, приблизно за 800 км на північний схід. Його місячна зарплата солдата — 9 мільйонів боліварів — складає всього 8 доларів.

Однак звичайні таксисти лютують та кажуть, що у військовослужбовців є несправедлива перевага — їх форма. Їх не зупиняють на контрольно-пропускних пунктах поліції, де водіїв часто просять дати хабар, і у них немає проблем з паливом. Оскільки військові контролюють заправні станції, солдати не стикаються з тими ж обмеженнями, що і населення в цілому.

Маск росте

Статки найбагатшої людини в світі, засновника компанії Tesla Ілона Маска вперше перевищили 200 мільярдів доларів.

Станом на 10 січня його статок дорівнює 209 млрд дол.

Зростання вартості акцій Tesla 7 січня на 4,8% дозволило Маску обігнати засновника Amazon.com Inc. Джеффа Безоса в рейтингу мільярдерів Bloomberg.

DPD призупинила відправку посилок в Європу через "Брексіта"

Британський філія міжнародної служби доставки DPD прийняла рішення призупинити відправлення посилок в Європу наземним сполученням до 13 січня. Причиною для припинення відправки посилок стали бюрократичні проблеми, викликані припиненням перехідного періоду в стосунках ЄС і Великобританії з 1 січня 2021 рік.

У повідомленні DPD від 10 січня йдеться, що близько 20% всіх посилок зараз оформляються невірно (по всій видимості, мова йде про комерційні посилках), і їх доводиться повертати британським відправникам. Компанія відзначає, що підписана перед Новим роком угода між Великобританією і ЄС ускладнила процедуру відправки посилок і змінила вимоги до оформлення вантажів, що прямують до ЄС.

За час призупинення відправлення посилок DPD планує розібратися з виниклою бюрократією і відновити нормальний сервіс. Про проблеми з поставками різних вантажів раніше повідомляв ритейлер M & S і інші британські компанії.

Мости короля Фахда

Міст короля Фахда — одне з найбільших будівельних досягнень регіону Саудівської Аравії та Бахрейну у вигляді дамби. Відкрившись в 1986 році, він зіграв помітну роль в регіоні і допоміг зміцнити відносини між Саудівською Аравією і Бахрейном. З моменту відкриття по дамбі проїхали близько 390 млн користувачів.

На час карантину мости були закриті. Всього туризм і торговельні зв'язки між Бахрейном і Саудівською Аравією виросли на 43% в річному численні в третьому кварталі 2020 року, але повторне відкриття дороги короля Фахда в березні допоможе надати економіці двох країн додатковий імпульс після впливу пандемії коронавірусного захворювання COVID-19.

Митниця Бахрейну недавно оголосила про встановлення на мосту високотехнологічних сканерів зі штучним інтелектом, що автоматизують збір даних і дозволяють проводити перевірки вантажів до їх прибуття на кордон.

Згідно веб-сайту King Fahad Causeway Authority, довжина дамби становить 25 кілометрів, причому саудівська частина починається в Аль-Азізії, розташованої на південь від міста Аль-Хобар, а частина в Бахрейні починається прямо від Аль-Джасри, на захід від Манами.

Google всіх дістав

Чеська інтернет-компанія Seznam.cz звернулася до Google в досудовому запиті про виплату 9,072 млрд чеських крон (344,9 млн євро) в якості компенсації за обмеження конкуренції на внутрішньому пошуку в Інтернеті, за остаточною оцінкою міжнародних економічних експертів за період з 2011 до 2018 року .

За заявою компанії від 10 січня, це є результатом зловживання Google своїм домінуючим становищем на чеському ринку з ліцензійними операційними системами і магазинами додатків для смарт-пристроїв з операційною системою Android.

Поширюючи свої додатки і послуги через мобільні пристрої з операційною системою Android, Seznam.cz заявила, що зіткнулася з ринковими деформаціями через дії Google, які, порушували антимонопольні правила ЄС.

"Google створив складну систему бар'єрів, за допомогою яких він протягом багатьох років запобігав вихід Seznam.cz на ринок, і робив це незаконно відповідно до антимонопольними правилами ЄС. Як наслідок, Seznam.cz був пошкоджений ", — сказав генеральний директор компанії Chronos Consulting Міхал Фейкс.

Vodafone об'єднує Європу

Vodafone Albania планує інвестувати близько 100 млн євро в модернізацію існуючої фіксованої інфраструктури, повідомила компанія після отримання дозволу на плановане злиття з кабельним оператором AbCom.

Тим часом, інвестиції в розмірі 100 млн. Євро, які планує Vodafone Albania, допоможуть задовольнити споживчий попит в той час, коли Інтернет стає важливою послугою.

На сьогоднішній день Vodafone інвестував в Албанію майже 2 млрд євро, в тому числі в інфраструктуру, спектр, регуляторні збори, канали розподілу, людські ресурси і т.д

Банки для стартапів Східної Європи

Румунський технологічний підприємець Василе Олімп Балас, програміст з більш ніж 20-річним досвідом розробки програмного забезпечення для місцевої банківської індустрії, придбав 64,6% акцій місцевого кредитора Banca Comerciala Feroviara і планує перетворити його в банк, що спеціалізується на місцевих технологічних стартапів.

Банк був заснований місцевим бізнесменом Валером Блідаром, який володіє найбільшим в Румунії заводом з виробництва пасажирських вагонів, для підтримки місцевої промисловості.

"Тепер банк змінить свою назву на Techventures Bank, який буде розвиватися відповідно до бачення ІТ-фахівця, який прагне надавати продукти і послуги, пов'язані з новітніми передовими технологіями, доступними на міжнародному ринку", — сказав Балас.

У той же час інший румунський підприємець запускає повністю онлайн-банк в Чеській Республіці.

Румунсько-чеський банк Octobank, необанк, тобто банк, що працює тільки в Інтернеті, заснований румунським підприємцем Богданом Атанасиу, готується до запуску.

Кредитор буде надавати послуги через веб-додатки і мобільні додатки. Віртуальні і фізичні дебетові карти, випущені банком, сумісні з онлайн-платежами і POS-платежами за допомогою Google Pay і Apple Pay, а також дозволяють знімати готівку в будь-якому банкоматі.

Його мета — привернути клієнтів малого та середнього бізнесу зі сфери онлайн-торгівлі.

Octobank буде працювати в Чеській Республіці у співпраці з місцевим банком.

"І ми очікуємо, що ця тенденція пошириться на весь регіон ЄЕК, де ми маємо намір продовжити розширення за рахунок Польщі, Румунії та Угорщини на більш пізньому етапі", — пояснив Атанасиу.

The Line

Наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бін Салман (Mohammed bin Salman), який є головою ради директорів мегапроекту Neom, анонсував 10 січня план будівництва першого розумного поселення The Line, керованого ІІ.

Це буде співтовариство майбутнього — без машин, доріг і викидів вуглецю. План будівництва є частиною мегапроекту Neom вартістю 500 млрд дол. Проект є баченням того, як буде розвиватися країна в "постнефтяной період". Мета проекту — забезпечити співіснування планети і людини в повній гармонії.

Протяжність забудов The Line складе 170 км. Відповідно до опублікованого прес-релізу, до 2030 року в поселенні буде 1 млн жителів. До цього часу тут буде створено 380 тис. Робочих місць. На будівництво інфраструктури витратять від 100 до 200 млрд дол., Повідомив наслідний принц в недільному зверненні.

Поблизу The Line буде побудована надшвидкісна транспортна лінія. На будь-яку подорож по міському масиву буде йти не більше 20 хвилин.

Тут також буде знаходитися один з найбільших аеропортів світу, який буде останнім елементом лінії. Будівництво почнеться в першому кварталі 2021 року.

Всього NEOM планує запустити від п'яти до шести проектів з розвитку курортів в місті, паралельно з THE LINE, повідомляє CNBC Arabia з посиланням на генерального директора NEOM Назмі Аль Насра.

Понеділок, 11 січня

Twitter впав на 5 млрд дол. Після заборони Трампа

Акції Twitter впали більш ніж на 10% в понеділок після того, як компанія соціальних мереж назавжди заборонила президенту Дональду Трампу доступ до платформи в кінці минулого тижня.

Згідно Twitter, технологічна компанія призупинила дію облікового запису Трампа в п'ятницю, щоб перешкодити йому використовувати платформу для розпалювання нових хвилювань серед його прихильників після жорстоких протестів біля Капітолію США минулого тижня. Незабаром після відкриття ринку в понеділок акції впали на 12,3% до 45,17 дол. За акцію.

Гіганти соціальних мереж Facebook і Twitter разом втратили загальну ринкову вартість в розмірі 51,2 млрд дол. За останні два торгові сесії з тих пір, як вони заборонили президенту Дональду Трампу доступ на свої платформи.

Грошова маса збільшилася за рік на 29%

Грошова маса в Україні в грудні 2020 року зросла на 4,7% — до 1,85 трлн грн, що на 28,7% більше, в порівнянні з аналогічним показником минулого року. Про це свідчать попередні дані грошово-кредитної статистики Національного банку України (НБУ).

Згідно з даними, грошова база (резервні кошти) за минулий місяць збільшилася на 1,7% — до 595,99 млрд грн.

Лондонські стартапи живуть, не дивлячись на пандемію і "Брексил"

Загальний обсяг венчурних інвестицій в лондонські стартапи склав в 2020 році 10,5 мільярда доларів, пише City AM з посиланням на дані дослідження компанії Dealroom. Це трохи нижче за показник 2019 року, який склав 10,7 млрд дол., Але все одно більше, ніж у будь-якого іншого європейського міста.

За загальним обсягом інвестицій в стартапи Лондон поступається тільки Сан-Франциско (22,4 млрд дол.), Пекіну (16,6 млрд дол.), Нью-Йорку (15,3 млрд дол.) І Шанхаю (10,6 млрд дол .). Видання зазначає, що ні "Брексил", ні економічна криза, викликаний пандемією, не вплинули на падіння обсягу інвестицій в IT.

Провідним напрямком для інвестицій в Лондоні називають фінансово-технологічну галузь, на яку припадає 4,3 млрд фунтів. Серед лідерів цього напрямку з інвестицій називаються сервіси Revolut, KI Insurance, Checkout.com і Gocardless. Всі вони отримали інвестиції в розмірі від 100 до 500 млн дол.

Індія увійшла в число провідних "проривних економік" у 2020 році

У третьому виданні карти показників цифровий еволюції, розробленої школою Флетчера Університету Тафтса в партнерстві з Mastercard, Індія, стрімко переходить в цифрову форму, посіла високе місце в рейтингу "проривних економік".

На третьому місці Індонезія, а Індія, яка посідає четверте місце за темпами зростання, продемонстрували зростаючу цифрову динаміку, що свідчить про потенціал швидкої цифровізації як для відновлення економіки після COVID, так і для довгострокової трансформації.

"Проривні економіки" — це країни, які дуже швидко переходять на цифрові технології, у них є багато можливостей для зростання, перш ніж вони стануть порівнянними з економіками розвинутих країн, таких як Європа, і більш розвинених азіатських країн, таких як Сінгапур, Південна Корея і Гонконг.

.. і все дізналися про Parler ...

Молода, але вже популярна у опозиціонерів і консерваторів соціальна мережа Parler подає в суд на Amazon за припинення підтримки хмарних обчислень після подій в Капітолії.

Після заборони для Трампа, в Parler стали масово переходити не тільки передплатники Трампа, а й усі, хто незадоволений цензурою в мережах.

У позові, поданому в понеділок до окружного суду США в Сіетлі, Parler звинуватив Amazon Web Services в порушенні антимонопольного законодавства.

"Рішення AWS про фактичне видаленні облікового запису Parler продиктована політичною ворожістю. Це також очевидно призначене для зниження конкуренції на ринку послуг мікроблогів на користь Twitter. Цей екстрений позов вимагає тимчасового судової заборони проти відповідача Amazon Web Services, щоб запобігти закриттю рахунків Parler. Це еквівалентно відключення лікарняного пацієнта від системи життєзабезпечення. Це вб'є бізнес Parler — в той самий час, коли він стрімко зростає. Parler став безкоштовним завантажуваних додатком номер один в Apple App Store після того, як Twitter оголосив заборону Трампу. Консервативні користувачі почали масово покидати Twitter та інші соц мережі заради Парлера ", — йдеться в позові. І це вільна конкуренція.

Однак Apple видалила Parler з магазину додатків iPhone в суботу, на наступний день після того, як Google видалив Parler зі свого магазину додатків для Android.

Литовська залізнична компанія відкрила "дочку" в Україні

Литовський оператор вантажних залізничних перевезень LTG Cargo (входить в групу Lietuvos gelezinkeliai) заснував в Україні компанію LTG Cargo Ukraine.

Як повідомили в Lietuvos gelezinkeliai, нова компанія буде пропонувати послуги оренди рухомого складу, експедиції та інші послуги в сфері вантажоперевезень.

LTG Cargo Ukraine створена в рамках стратегії розширення міжнародного бізнесу LTG Cargo.

"Ми можемо стати мостом між бізнесом Литви і України і, таким чином, заохочувати економічне співробітництво країн", — прокоментував гендиректор LTG Cargo Егідіюс Лазаускас.

За його словами, компанія хоче стати міжнародним перевізником вантажів в Україні з річним вантажообігом близько 300 млн тонн — в 6 разів більше, ніж в Литві.

Згідно з даними держреєстру юросіб, ТОВ "ЛТГ Карго Україна" зареєстровано 9 грудня 2020 року в Києві, директором компанії вказана Анастасія Водолазська. 100% статутного капіталу належить АТ "ЛГГ Карго".

Влітку минулого року LTG Cargo також заснувала дочірню компанію в Польщі — LTG Cargo Polska.

Dr. Martens продається

Британська інвесткомпанія Permira прийняла рішення про продаж частини своєї частки у виробнику взуття Dr. Martens через IPO. Первинне розміщення акцій компанії пройде на Лондонській фондовій біржі.

Permira придбала бренд Dr. Martens в 2013 році, викупивши 91,5% акцій британського виробника взуття R Griggs Group. За даними джерел, за виробника Dr. Martens пропонували від 120 млн до 200 млн фунтів. Серед цікавилися покупкою Dr. Martens був, зокрема, інвестиційний фонд Pamplona Capital, пов'язаний з Михайлом Фрідманом. Однак Permira запропонувала 300 млн фунтів і в підсумку випередила конкурентів в боротьбі за легендарний бренд.

Станом на березень 2020 року річна виручка Dr. Martens склала 672 млн фунтів, а прибуток — 184 млн фунтів. При цьому, незважаючи на пандемію COVID-19, продажі компанії в минулому році не впали, а за підсумками перших шести місяців 2020/21 фінансового року (квітень-вересень), навпаки, виросли на 18% в порівнянні з попереднім роком.

Ford закривається в Бразилії

Автовиробник Ford заявив в понеділок, що збитки, посилені епідемією коронавируса і фінансової невизначеністю, приведуть до закриття трьох заводів в Бразилії, де він пропрацював протягом століть, звільнивши близько 5000 робочих місць.

У заяві компанії йдеться, що збитки тривають, незважаючи на прогрес, досягнутий в поступову відмову від збиткової продукції, включаючи вихід з бізнесу важких вантажівок, скорочення витрат і запуск нових продуктів.

Пандемія COVID-19, за словами компанії, "посилює постійний простий галузі і низький рівень продажу, які привели до значних збитків протягом багатьох років".

Ford заявив, що виробництво на його заводах в Камакарі і Таубате буде негайно припинено, а виробництво тільки деяких деталей буде тривати протягом декількох місяців. Завод Troller в Орізонті буде працювати до четвертого кварталу.

Ford заявив, що припинить продажу EcoSport, Ka і T4 після продажу запасів.

"Маючи більш століття в Південній Америці та Бразилії, ми знаємо, що це дуже важкі, але необхідні дії для створення здорового і стійкого бізнесу", — сказав Джим Фарлі, президент і генеральний директор Ford.

Аргентина відпускає кукурудзу

Як повідомило в понеділок міністерство сільського господарства, Аргентина скасувала призупинення експорту кукурудзи, про яку було оголошено в грудні, і замість цього вибере тимчасовий денний ліміт продажу за кордон в 30 тис. Тонн, відмовившись від більш обмежувального заходу, яка привела в лють фермерів південноамериканської зернової електростанції.

У заяві міністерства сільського господарства, зробленому рано вранці в понеділок, йдеться, що воно уклало угоди, щоб гарантувати внутрішні поставки кукурудзи та пом'якшити місцеві ціни від коливань на міжнародних ринках, що дозволяє скасувати повну заборону.

У тваринництві та птахівництві Аргентини кукурудза використовується для відгодівлі курей і корів. Спочатку уряд сподівався, що за рахунок збереження більшої кількості кукурудзи в країні вартість годівлі тварин знизиться, що збільшить внутрішні запаси продовольства.

Вівторок, 12 січня

Ціни на газ в Європі за день зросли на 18%

Спотові ціни на газ в Європі за вівторок виросли відразу на 18%, впевнено пробивши позначку в 300 дол. За тисячу кубометрів — рівень ціни на паливо, який, здавалося, вже відноситься до іншої історичної епохи. Ціни в Європі дорожчають з кожним днем з оглядкою на шалений цінове ралі в Азії.

Ціна газу на голландському хабі TTF (контракт "на добу вперед") з поставкою в середу зросла до 335 дол. За тисячу кубометрів після попереднього піку в 284 дол. З поставкою у вівторок. З початку року ціна на газ додала майже 40%. Досягнутий показник є максимальним значенням з 27 вересня 2018 року.

нафта відновлюється

У вівторок ціни на нафту повернулися до рівня, що передує пандемії, після несподіваного рішення Саудівської Аравії минулого тижня скоротити видобуток ще на 1 млн. Барелів на день.

Нафта марки Brent, міжнародний еталон, піднялася вище 56 дол. За барель вперше з лютого 2020 року, перш ніж економічні обмеження вплинули на світовий попит на нафту, особливо на транспортний паливо.

Після розділеної на минулому тижні зустрічі ОПЕК, альянсу, очолюваного Саудівською Аравією і Росією, міністр енергетики Саудівської Аравії принц Абдул Азіз бен Салман пообіцяв скоротити додатково 1 млн барелів протягом наступних двох місяців як "жест доброї волі" для світових енергетичних ринків.

"Ми будемо підтримувати ринок і будемо підтримувати галузь. Ми є стражами галузі ", — сказав він.

Деякі аналітики не дуже переймалися тим, що ціна може знову впасти, оскільки деякі великі економіки повернулися в режим ізоляції на тлі сплеску інфекцій COVID-19. Крок Саудівської Аравії запобіг цю загрозу, і тепер експерти переглядають свої прогнози.

Фінансовий цербер Байдена

Гері Генслер буде призначений головою Комісії з цінних паперів і бірж США. Це призначення викликає стурбованість серед фірм Уолл-стріт щодо посилення регулювання.

Колишній банкір Goldman Sachs і професор школи менеджменту Sloan при Массачусетському технологічному інституті, Генслер також курирував судове переслідування великих інвестиційних банків за фальсифікацію Libor, орієнтира для кредитування в трильйони доларів по всьому світу.

Серед найбільш спірних змін були заходи, які, за словами критиків, зменшили розкриття корпоративної інформації інвесторам, послабили незалежність аудиторів, ускладнили акціонерам можливість домагатися корпоративного голосування з таких питань, як зміна клімату і расова справедливість, і дозволили більшій кількості роздрібних інвесторів балуватися інвестиціями в приватні компанії.

Giraffe оголосив про припинення роботи

Оператор бездротового інтернету за технологією WiMAX компанія "Інтелектуальні комунікації" (ТМ "Giraffe"), з 1 лютого 2021 року припинить свою діяльність.

На сайті компанії причиною припинення роботи зазначено "проведення масштабної реконфігурації телекомунікаційної мережі оператора на всій території України".

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ) на засіданні 12 січня анулювала всі дозволи оператора на експлуатацію радіоелектронних засобів.

Чорногорія скасувала довідки на коронавірус

Влада Чорногорії дозволили іноземним громадянам відвідувати республіку без довідки з негативним результатом ПЛР-тесту на коронавірус. Про це повідомила міністр охорони здоров'я країни Олена Боровініч-Божович.

"В'їзд в Чорногорію дозволений без обов'язкового тестування на коронавірус", — заявила вона, зазначивши, що епідеміологічна ситуація в країні значно покращилася.

За словами міністра, в даний час лікарні заповнені на 57,3% хворими ковідом, раніше це були 67%.

чорні сервера

Правоохоронні органи Німеччини закрили, ймовірно, найбільшу в світі торговий майданчик в даркнета (тіньовому секторі інтернету) під назвою DarkMarket і відключили її сервери.

Як повідомила генеральна прокуратура в Кобленці, в рамках спецоперації в Україні та Молдові конфісковані понад 20 серверів, які використовувалися для організації торгівлі незаконними товарами, передає Deutsche Welle.

Крім того, передбачуваний оператор торгового майданчика — 34-річний австралієць затриманий поблизу німецько-датської кордону.

Відзначається, що німецькі слідчі в рамках розслідування справи співпрацювали з колегами з США, Австралії, Великобританії, Данії, Швейцарії, України і Молдови. Координацією їх дій займався Європол.

За даними німецької прокуратури, майданчик DarkMarket займалося незаконним наркотиками, а також фальшивими грошима, вкраденими даними кредитних карт, анонімними сім-картами або комп'ютерними вірусами. Її послугами користувалися близько півмільйона людей, через DarkMarket було укладено не менше 320 тисяч торгових угод.

Продавці та покупці використовували, як видно, криптовалюта Monero і Bitcoin, в перерахунку загальна сума угод перевищує 140 млн євро.

Слідство вийшло на DarkMarket, вивчаючи справу "Кібербункера" — підпільного центру обслуговування нелегальних сайтів в колишньому військовому бункері на заході ФРН.

Середа, 13 січня

Кабмін скасував нормативну оцінку землі при запуску ринку

Кабінет міністрів поновив Порядок проведення нормативної грошової оцінки сільгоспземель і Порядок ведення земельного кадастру, виключивши положення про обов'язковість використання результатів загальнонаціональної нормативної оцінки земель сільгосппризначення для надання відомостей з Державного земельного кадастру.

Як повідомляє прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства, зміни внесені в рамках підготовки до запуску земельної реформи.

Внесеними змінами також надана можливість власнику або землекористувачу замовляти проведення нормативної оцінки окремої земельної ділянки до закінчення строку, визначеного законом "Про оцінку земель". Таким чином, власники земель отримали можливість оновлення технічної документації по оцінці земельних ділянок.

Нью-Йорк припиняє фінансові зв'язки з бізнесом Трампа

Мер Нью-Йорка Білл де Блазіо оголосив в середу, що місто буде прагнути розірвати свої три контракти з Trump Organization.

Міська влада заявила, що повідомлять Trump Organization про те, що вони почнуть процес анулювання своїх угод про експлуатацію ковзанок Central Park Carousel, Wollman і Lasker також в Центральному парку і на поле для гольфу Ferry Point в Бронксі.

Trump Organization отримує прибуток в розмірі 17 млн дол. В рік від цих контрактів. За даними Bloomberg з посиланням на найостанніші фінансові звіти, каток Уоллмана приніс компанії 9,4 млн дол.

Цей крок є останнім регіональним кроком до розриву зв'язків з йдуть президентом-республіканцем і його діловими відносинами.

Списати борги американських студентів

Демократи в Конгресі закликали Байдена в односторонньому порядку списати більшу частину або всі студентські борги американців

Більше 43 млн. Американців заборгували федеральним студентським позиками 1,6 трлн дол. Джош Мітчелл з WSJ пояснює, як обраний президент Джо Байден планує допомогти позичальникам впоратися з цією заборгованістю.

летюча швидка

Міністерство охорони здоров'я в лютому і квітні 2021 роки планує запустити пілотні проекти щодо формування аеромедичної простору. Про це на брифінгу в середу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

За словами Степанова, аеромедична евакуація буде використовуватися в першу чергу при трансплантації серця. Крім цього, повітряні екіпажі будуть вилітати до людей з гострою затримкою кровообігу, опіками другого і третього ступеня понад 20% площі тіла, травмами хребта, а також в разі стихійних лих і якщо пацієнти отримали травму внаслідок ДТП, сходження снігових лавин і зсувів.

Зокрема, реалізація пілота у Львівській області передбачає охоплення гірських районів Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської та Чернівецької області.

Ціни на морські перевезення зросли

За даними імпортерів і судноплавних компаній, що працюють в порту Сантос, морські перевезення за маршрутом Китай-Бразилія стрімко зросли і досягли безпрецедентного рівня в 10 тис. Дол. За TEU.

Сплеск також відбувається на інших маршрутах з Китаю. Поїздки з Азії в Європу і Сполучені Штати досягли показників вище середнього — понад 4 тис. Дол. За TEU — немов одиниця виміру місткості вантажних транспортних засобів.

двоповерхові поїзди

Філія "Українська залізнична швидкісна компанія" АТ "Укрзалізниця" 30 грудня уклала угоду з ПрАТ "Київський електровагоноремонтний завод" самої "Укрзалізниці" на ремонт поїздів загальною вартістю 291,51 млн грн.

Згідно з умовами договору, до кінця 2021 року завод "Укрзалізниці" виконає капітальний ремонт в обсязі КР-1 двох двоповерхових шестивагонних електропоїздів Skoda серії EJ 675 виробництва компанії "Škoda Vagonka as" (Чехія) в 2012 році.

Ремонт одного поїзда обійдеться в 145,76 млн грн. З цих коштів більше половини піде на покупні напівфабрикати і комплектуючі вироби, роботи і послуги від виробника "Skoda" — 72,9 млн грн.

Сам "Київський електровагоноремонтний завод" отримає за ремонт одного поїзда 51,44 млн грн, а фірми "ELPO", "ТПК ПРОМДИЗЕЛЬ" і "Технобудсервіс" — 18,25 млн грн.

Раніше "Коментарі" про те, чи варто планувати відпустку за кордоном у 2021 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Альберт

10 лютого 2021, 12:59

Перестал читать всю эту политику, нашлел сайт с новостями культуры и археологии https://auction.violity.com/uncos, его и читаю


Новини