Головна Новини Бізнес економіка Влада Китаю прагне залякати власника Alibaba
commentss НОВИНИ Всі новини

Влада Китаю прагне залякати власника Alibaba

Джек Ма почав втрачати прихильність партії, коли той почав критикував владу

12 листопада 2020, 23:55 comments1151
Поділіться публікацією:

Власник Alibaba Джек Ма здобув впливового ворога — президента Китаю Сі Цзіньпін.

Влада Китаю прагне залякати власника Alibaba

Фото: Glusea.com

У центрі конфлікту опинилася компанія Ant Group, яку очолює Джек Ма. Він планував зробити перший публічний продаж акцій (IPO), але у Пекіна були свої плани. Влада заблокувала IPO за два дні до початку торгів. Компанія звітує, що наказ надійшов зверху, мається на увазі очільника Китаю. 

Коли торги вартістю у 37 мільярдів доларів заблокували, тоді виникло багато питань. Мотиви Пекіну були більше політичних ніж з економічних причин. Публічний продаж акцій міг вплинути на фінансовий сектор країни, адже він контролюється п’ятьма великими державними банками Китаю. А отже комуністична партія не готова втратити цей контроль. 

До того ж Джек Ма почав втрачати прихильність партії, коли той критикував владу. Власник Alibaba стверджував, що система застаріла. Ці коментарі вплинули на імідж партії. 

Влада Китаю усуває тих, хто багато її критикує. Наприклад, бізнесмен Рен Чжицян відбуває 18-річний термін ув’язнення за те, що він обізвав Сі Цзіньпіна клоуном. Після цієї справи комуністична партія сфокусувала свою увагу на пані Ма. Китай завжди намагається стримувати бізнес в країні. Тому приперти Джека Ма до стінки покаже хто має більше влади в країні. 

Пекін, в першу чергу, націлений на компанії Alibaba та Ant Group. Страх перед репресіями призвів до продажу акцій компанії на фондовому ринку. За останні два тижні Alibaba продала товарів на 74 млрд доларів, попри те, що акції компанії впали на 10%. Акції компанії Tencent впали на 7,4%, Xiaomi – на 8,2%. 

Цим влада Китаю дає зрозуміти, що партія та її керівництво залишаються найвпливовішими у країні.  

Нагадаємо, "Коментарі" повідомляли, що Alibaba відмовилася від використання звичних назв посад.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини