Головна Новини Бізнес економіка З'ясувалося, як Коломойський заробляє мільйони доларів на знищенні зеленої енергетики
commentss НОВИНИ Всі новини

З'ясувалося, як Коломойський заробляє мільйони доларів на знищенні зеленої енергетики

Ігор Тинний пояснив, хто стоїть за спробами Ради знищити зелену енергетику за схемою через Конституційний суд

31 серпня 2020, 21:15 comments1175
Поділіться публікацією:

В Україні в черговий раз намагаються використовувати судову систему для морального і правового знущання над бізнесом і знищення інвестиційного клімату. Про це в статті для "Цензор.нет" пише бізнесмен, співзасновник Української асоціації відновлюваної енергетики (УАВЕ) Ігор Тинний.

З'ясувалося, як Коломойський заробляє мільйони доларів на знищенні зеленої енергетики

Ігор Коломойський

Так, група депутатів Верховної Ради внесла ініційоване нардепом Олександром Дубинським подання до Конституційного суду про нібито незаконність зелених тарифів. Завдання, вказує Тинний, посіяти хаос і зруйнувати галузь відновлюваної енергетики (ВДЕ), визнавши заднім числом неконституційними методи стимулюючого тарифоутворення, прийняті Верховною Радою 11 ще років назад.

За його словами, саме кінцевий бенефіціар нардепа Дубинського — олігарх Ігор Коломойський — нібито і зацікавлений в першу чергу в тому, щоб через свого "рупора" в Раді знищити зелену енергетику за схемою через Конституційний суд.

Крім того, сьогодні Коломойський, на думку Тинного, продовжує заробляти сьогодні $1,2 млн на добу.

"Наприклад, зовсім недавно ПАТ "Центренерго", при собівартості, як мінімум, 1,62 гривні (яку підтвердило офіційно Правління компанії, а насправді вона істотно вище) радісно продало заводам Коломойського, через його посередників, електричну енергію по 1,07 грн. Прямі збитки державі — близько 2,5 млрд грн, відразу, тільки за один квартал поточного року. І це вже після того, як чиновники радісно відрапортували про "повернення" ПАТ "Центренерго" під контроль держави", — повідомив Тинний.

Він також порадив подивитися журналістські розслідування програми "Схеми" "Радіо Свобода" про механізм розграбування НАЕК "Енергоатом" і ПАТ "Центренерго" на користь приватних трейдерів.

"Так само, як і розслідування програми "Наші гроші" Дениса Бігус про те, як правління" Центренерго" сховалося на базі відпочинку в дрімучому лісі замість офісу в центрі столиці. Рейдери і все. Яка ціна питання? Орієнтовно, неринкова знижка на електроенергію для цих талановитих інвесторів в державні посади і суди досягає $1,2 млн на добу! Непоганий "бізнес"? Точно краще, ніж інвестувати в будь-які нові заводи або електростанції. Принцип сарани, яка поїдає все, що трапляється на шляху, і перелітає далі в пошуках нових місць і нових жертв", — пише Тинний.

Співзасновник УАВЕ підкреслює, що в Україні електричну енергію має робити дешевше не адміністративний вплив, не призначення своїх людей в регулятор НКРЕКУ, а велика пропозиція цієї енергії, виробленої на сучасних нових електростанціях.

"Однак вони (олігархи, — ред.) хочуть консервувати стару систему, тому що зараз контролюють державні станції, не вклавши в них ні копійки. Це, де-факто, ділове рейдерство з політичним прикриттям", — вважає підприємець.

Нагадаємо, в Міненергетики заявили , що уряд встановив гарантії для беззбиткової діяльності "Енергоатома".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини