Головна Новини Бізнес фінанси Чи є загроза падіння гривні до кінця року: прогноз Мінфіну
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи є загроза падіння гривні до кінця року: прогноз Мінфіну

Міністр фінансів не бачить ризиків суттєвої девальвації гривні до кінця року

5 листопада 2020, 18:25
Поділіться публікацією:

У Міністерстві фінансів наразі немає побоювань щодо критичного коливання гривні до долару до кінця року. Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко.

Чи є загроза падіння гривні до кінця року: прогноз Мінфіну

Нагадаємо, що в проєкті бюджету на наступний рік закладено середньорічний курс 29 грн за долар. Існує думка, що такий показник може виявитися занадто оптимістичним, зволікаючи на дефіцит і співпрацю з МВФ. На це Марченко зазначив, що консультації з МВФ тривають. Також він пояснив, що курсова динаміка, окрім безпосередньо монетарної політики, формується під дією низки зовнішніх та внутрішніх чинників. Відповідає за валютно-курсову політику Нацбанк, який згладжує надмірні курсові коливання та підтримує цінову стабільність.

Зазначається, що Мінфін курс гривні до долара США вважає виключно технічним показником, який використовують для розрахунків бюджетних показників.

"У мене немає страхів щодо коливань обмінного курсу гривні до долару США і я не бачу ризиків суттєвої девальвації до кінця року. Немає й фундаментальних макроекономічних чинників щодо цього", — запевнив Марченко.

Однак, зауважив міністр, важко передбачати глобальний ефект для економіки в умовах поширення коронавірусної пандемії. Тож прогнозувати значення високоволатильних показників доволі складно.

Нагадаємо, експерти спрогнозували, яким буде курс долару під Новий рік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини