Головна Новини Бізнес фінанси Організаторам фінансової піраміди повідомили про підозру
commentss НОВИНИ Всі новини

Організаторам фінансової піраміди повідомили про підозру

Передбачається, що мова йде про компанії "B2B Jewerly"

1 вересня 2020, 14:26
Поділіться публікацією:

Організатору фінансової піраміди і його співучасникам повідомили про підозру в шахрайстві з фінансовими ресурсами, а також легалізації грошових коштів, отриманих злочинним шляхом (ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 222, ч. 3 ст. 209 КК України). Про це повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

Організаторам фінансової піраміди повідомили про підозру

При цьому у відомстві не уточнюють, про яку саме фінансовій піраміді йдеться. Але, швидше за все, мова йде про мережі магазинів "B2B Jewelry", сертифікати якій були зафіксовані на фото по проведенні операції СБУ.

За даними слідства, в організації фінансової піраміди причетні понад 20 осіб і залучено понад 100 підконтрольних юридичних осіб.

"Учасниками злочинної схеми здійснювався збір коштів громадян, в тому числі з використанням банківських рахунків благодійної організації, з метою нібито інвестування в нефінансова установа для отримання надвідсотків. Надалі вони заволодівали цими засобами шахрайським шляхом.

Діяльність проекту довгий час супроводжувалася потужною рекламною кампанією для залучення якомога більшої кількості громадян з найменш соціально захищених верств суспільства, без досвіду інвестування і з низьким рівнем фінансової грамотності ", — йдеться в повідомленні.

Відзначається, що організатори піраміди з метою легалізації коштів придбали один з островів Дніпровського каскаду з об'єктами нерухомості, 18 елітних позашляховиків, вартістю понад 100 тис. доларів кожен, коштовності, інше рухоме і нерухоме майно, орієнтовною вартістю понад 250 млн доларів.

"За результатами проведених 48 обшуків в Київській, Вінницькій областях та в м .Одеса, вилучені комп'ютерна та мобільна техніка, подарункові сертифікати, документи про діяльність проекту, а також інші предмети та речі, які мають доказове значення.

Припинено протиправну діяльність організованої групи прокурорами спільно зі слідчими Головного слідчого управління Нацполіціі та працівниками Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ ", — додали в Офісі генпрокурора.

Зараз вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Як раніше повідомляли "Коментарі", СБУ заблокувала діяльність піраміди B2B Jewelry.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини