Головна Новини Бізнес фінанси Подорожчання нафти: ціна рекордно підвищилася
commentss НОВИНИ Всі новини

Подорожчання нафти: ціна рекордно підвищилася

Ціна за барель еталонної марки Brent піднялася ще майже на два відсотки

8 червня 2020, 14:08 comments1843
Поділіться публікацією:

На світових біржах зберігається тенденція до подорожчання нафти і нафтопродуктів. Вперше після "чорного понеділка" ціни за барель еталонного сорту Brent злетіли вище 43 доларів. Про це пише Bloomberg.

Подорожчання нафти: ціна рекордно підвищилася

Останнім часом ціни на нафту поступово почали повертатися до своїх колишніх значень. Сьогодні, 8 червня, під час торгів на світових біржах вартість нафти марки Brent знову піднялася. Цього разу на 1,91%. Йдеться про нафту, яку будуть поставляти в серпні цього року. За барель постачальники просять трохи більше 43 доларів (43,11). Такої ціни ще не було з моменту різкого обвалу в березні.

У той же час, за барель нафти марки WTI зараз просять 40 доларів і 7 центів.

Нагадаємо, що 9 березня на ринку нафти стався "чорний понеділок". Це був перший різкий обвал цін на чорне золото. За ним послідували ще декілька, які, зрештою, призвели до того, що постачальники змушені були доплачувати покупцям, лише б вони забрали у них нафту. У світі був надлишок ресурсу, сховища були переповнені.

Подібна ситуація склалася через те, що з початком пандемії коронавірусу і карантину споживання і попит на нафтопродукти різко впав. У той же час, найбільші світові виробники, а серед них Росія і Саудівська Аравія, не змогли вчасно домовитися про скорочення обсягів видобутку. Прийти до спільного рішення країни ОПЕК+ змогли тільки 12 квітня, після чого ситуація на ринку нафтопродуктів почала поступово нормалізуватися.

Раніше, нагадаємо, "Коментарі" розповідали про те, що Україна буде вперше транспортувати американську нафту WTI.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини