Головна Новини Бізнес фінанси У Мінекономіки розповіли, скільки коштуватиме долар в Україні у 2021 році
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мінекономіки розповіли, скільки коштуватиме долар в Україні у 2021 році

Свої очікування Мінекономіки заклав у проект "Прогнозу економічного і соціального розвитку України на 2021 - 2023 роки"

29 липня 2020, 12:20 comments1221
Поділіться публікацією:

Обмінний курс протягом 2021 року в середньому становитиме 29,1 гривні за долар, на кінець року — 28,8 гривні. Ці очікування Мінекономіки заклав у проєкт Прогнозу економічного і соціального розвитку України на 2021 — 2023 роки". Відповідний проєкт постанови міститься в порядку денному засідання Кабміну на 29 липня, пише "РБК-Україна".

У Мінекономіки розповіли, скільки коштуватиме долар в Україні у 2021 році

Як наголошується в пояснювальній записці до проєкту постанови, у попередньому прогнозі очікування були на рівні 29,7 гривні за долар у середньому за рік та 29,3 гривні за долар на кінець року.

В рамках оцінки фіскальних ризиків для бюджету Мінекономіки на основі інтегральної економетричної моделі також зробило симуляцію впливу більш міцної гривні на прогнозні макропоказники.

"Мінекономіки зазначає, що розроблений і представлений прогноз є сценарним припущенням, а не простою екстраполяцією попередніх тенденцій розвитку економіки України", — йдеться в документі.

Нагадаємо, Кабінет міністрів і Національний банк працюють над збереженням як курсової, так і цінової стабільності в країні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини