Головна Новини Бізнес фінанси В НБУ озвучили актуальні ставки за іпотекою для українців
commentss НОВИНИ Всі новини

В НБУ озвучили актуальні ставки за іпотекою для українців

Середня ставка за іпотекою в Україні у вересні трохи знизилася

27 жовтня 2020, 15:51
Поділіться публікацією:

В Україні за останній рік значно знизилися ставки за кредитами на житло. Минулого місяця відсоток на іпотеку також опустився. Про це заявила перший заступник глави Національного банку України Катерина Рожкова в інтерв'ю LIGA.net.

В НБУ озвучили актуальні ставки за іпотекою для українців

Так, середня ставка за іпотекою в вересні опустилася нижче 13% річних. Поки що центробанк не говорить про 10%. У більшості випадків це скоріше номінальні ставки в перший рік, пояснює заступник голови НБУ.

"Але це вже не 15% і не 20%, як було в грудні 2019 року", — зазначає Рожкова.

За її словами, іпотека однозначно стала більш доступною, хоча і розвиток сегмента стримують законодавчі прогалини. Також заступник голови Нацбанку додала, що серед змін найближчого часу — можливість банків враховувати доходи всієї родини при видачі іпотеки.

Нагадаємо, Рада Національного банку України оголосила догану і висловила недовіру першому заступнику голови правління НБУ Катерині Рожкової і заступнику правління Дмитру Сологубу. "Коментарі" разом з експертами розповіли, до чого може привести внутрішнє протистояння між топ-менеджментом Нацбанку. А також в тому, чи несе це ризики для курсу національної валюти і для подальших переговорів з міжнародними кредиторами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини