Головна Новини Бізнес фінанси Жертви пандемії: Forbes оприлюднив список мільярдерів, які зазнали суттєвих збитків через коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

Жертви пандемії: Forbes оприлюднив список мільярдерів, які зазнали суттєвих збитків через коронавірус

При складанні рейтингу Forbes використовував курси акцій на 24 липня 2020 року

11 вересня 2020, 17:51
Поділіться публікацією:

На думку американського фінансово-економічного видання "Forbes", прибуток 4 сотень найбагатших американців за поточний рік зріс на $ 240 млрд. Але не всім так пощастило — нижче список тих, чиї статки скоротилися через пандемію COVID-19 від 9 до 42%.

Жертви пандемії: Forbes оприлюднив список мільярдерів, які зазнали суттєвих збитків через коронавірус

Джерело: wikipedia.org

Пандемія різко відбилася як на індустрії розваг і дозвілля, так і на енергетичному секторі. Кінотеатри, кафе, розважальні центри закрилися, кількість туристів впала, паливо за непотрібністю не продавали. Капітали мільярдерів, пов'язані з цими галузями, відповідно, понесли суттєві збитки.

Так, наприклад, статок засновника нафтогазової компанії Continental Resources Гарольда Хемм зменшився на 42%, або на $ 3,7 млрд через різке падіння акцій його корпорації.

Більш, ніж на третину скоротився статок Келсі Уоррен, чия компанія пов'язана зі скандалом через магістрального нафтопроводу Dakota Access Pipeline. На даний момент активи мільярдера налічують $ 2,8 млрд.

У грошовому еквіваленті найбільше втратив легендарний інвестор Уоррен Баффет — мінус $ 7,3 млрд. Це частково пов'язано з тим, що в липні 2020 року він пожертвував на благодійність акції Berkshire Hathaway на $ 2,9 млрд. Ці кошти були передані благодійним фондам його дітей, а також фонду Білла і Мелінди Гейтс. На протязі останніх 14 років Баффет пожертвував цим фондам $ 40 млрд. Проте, він все одно входить в четвірку найбагатших людей Америки в рейтингу Forbes-400.

Компанія Delaware North, заснована батьком Джеремі Джейкобса в 1915 році, побудувала свій бізнес на закладах громадського харчування в аеропортах, на курортах і стадіонах, тобто в місцях, які пустували в розпал пандемії COVID-19. В результаті мільярдер втратив $ 1,7 млрд і має $ 2,6 млрд.

Ракеш Гангвал, що проживає в Майамі, чий бізнес пов'язаний з авіаперевезеннями, на тлі введених обмежень на подорожі втратив майже 40% активів. Зараз його стан налічує $ 2,3 млрд.

Вдова Стіва Джобса Лорен Пауелл Джобс, володарка на даний момент $ 16 млрд. Не дивлячись на те, що за станом на кінець липня 2020 року вартість акцій Apple виросла на 75% від минулого року, вона втратила майже чверть своїх доходів.

Компанії Шелдона Адельсона Las Vegas Sands належить гральний бізнес в культовому районі Лас-Вегас-Стріп. Через карантинні обмеженя гральні заклади були закриті три місяці. Все це завдало збитку бізнесу мільярдера на $ 4,7 млрд і його статок становить зараз трохи менше $ 29,9 млрд.

Корпорація Icahn Enterprises, заснована Карлом Айканом в 1987 році, також серйозно постраждала в результаті пандемії, адже до її складу входять компанії з енергетичного сектора і автовиробники. В результаті вартість акцій корпорації впала на 18%. Тепер статок Карла Айкана становить $ 14 млрд, що на $ 3,6 млрд менше, ніж в минулому році.

Брати Андрес і Алехандро Санто Домінго, які отримали частку свого батька в пивоварнії компанії SABMiller, поглиненій Anheuser Busch Inbev за $ 100 млрд в 2016 році, втратили по 35% фінансів через закриття барів і стадіонів у всьому світі. Тепер вони мають $ 2,8 млрд кожен.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що НБУ в два рази збільшив купівлю валюти на міжбанку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини