Головна Новини Бізнес інвестиції Україна отримає багатомільйонний кредит на енергоефективність дитсадків, шкіл та лікарень
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримає багатомільйонний кредит на енергоефективність дитсадків, шкіл та лікарень

Європейський інвестиційний банк надасть Україні довгостроковий кредит у 300 мільйонів євро на забезпечення енергоефективності в будівлях соціального значення

3 червня 2020, 04:54 comments1337
Поділіться публікацією:

2 червня між Європейським інвестиційним банком та Україною було підписано договір про видачу кредиту на 300 мільйонів євро для підвищення енергоефективності державних будівель соціального значення. Про це повідомляється на сайті Міністерства розвитку громад і територій.

Україна отримає багатомільйонний кредит на енергоефективність дитсадків, шкіл та лікарень

Відзначається, що договір підписали напередодні зустрічі донорів Трастового фонду Східного партнерства технічної допомоги (EPTATF). Фонд надасть 150 тисяч євро для підготовки проекту.

Пізніше Україна отримає кредит на 300 млн євро від з тривалим терміном погашення.

Очікується, що проект підвищить енергоефективність 1000 будівель, переважно дитсадків, лікарень і шкіл, а 2,5 млн жителів України відчують ці зміни. Термомодернізація передбачає встановлення сучасного енергоефективного обладнання, лічильників та систем управління, модернізацію систем опалення, вентиляції, освітлення і так далі.

Глава представництва Європейський інвестбанк в Україні Жан-Ерік де Загін заявив, що угода "зумовить економію енергії з позитивним впливом на зміни клімату і скоротить витрати на опалення та залежність України від імпорту енергії".

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що "ПриватБанк" знизив процентні ставки по кредитах для малого бізнесу у зв'язку з пандемією та падінням виробництва на тлі карантину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини