Головна Новини Бізнес держсектор Мінфін перевірить, куди витрачаються гроші з Фонду боротьби з коронавірусом
commentss НОВИНИ Всі новини

Мінфін перевірить, куди витрачаються гроші з Фонду боротьби з коронавірусом

Співробітники Міністерства фінансів проведуть аудит Фонду по боротьбі з COVID-19

17 червня 2020, 15:04 comments1030
Поділіться публікацією:

Міністерство фінансів України опублікує результати аудиту, який відбудеться у Фонді боротьби з коронавірусом. Таке доручення дав глава уряду Денис Шмигаль під час засідання Кабміну. Причому, згідно з вимогами прем'єра, дані повинні мати актуальність не більше тижня.

Мінфін перевірить, куди витрачаються гроші з Фонду боротьби з коронавірусом

"Країна повинна бачити, на що йдуть ці кошти. Доручаю Мінфіну провести аудит витрат з Фонду, відзвітувати і опублікувати цю інформацію. Вона повинна оновлюватися щотижня", — заявив Шмигаль.

Ефективність і хід використання коштів мають бути відображені в щотижневому звіті.

"Фактично, касових видатків там немає і 2-х млрд грн, але вже майже 30 млрд грн коштів розподілено", — зазначив прем'єр.

Нагадаємо, що зобов'язання провести аудит Фонду по боротьбі з COVID-19 Україна взяла на себе після вимог Міжнародного валютного фонду в рамках переговорів щодо отримання кредиту.

Як повідомляв портал "Коментарі", для боротьби з коронавирусною епідемією в Україні передбачено 65 млрд. З цієї суми більшість — 29,7 млрд грн – спрямовані на фінансування Пенсійного фонду. Завдяки цьому була проведена індексація пенсій, після чого виплатили по 1000 грн пенсіонерам і 500 грн людям старше 80 років. Ще 6 млрд грн отримали фонди, які будуть допомагати безробітним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини