Головна Новини Бізнес держсектор Українські ліси страждають через застаріле законодавство - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські ліси страждають через застаріле законодавство - експерт

Природоохоронник Єгор Гриник заявляє, українцям потрібно змінити підхід до лісової галузі

12 листопада 2020, 12:55
Поділіться публікацією:

В Україні маса проблем у сфері лісового господарства. Про це повідомив експерт лісового напрямку Української природоохоронної групи Єгор Гриник. Насамперед серед ключових проблем — незаконне вирубування лісів, неправильне їх відновлення, застаріле законодавство та корупція. Про це експерт розповів в ефірі 24 каналу.

Українські ліси страждають через застаріле законодавство - експерт

Фото: Агрополіт

Також, Єгор Гриник заспокоїв глядачів, розвіявши міфи про скорочення зелених територій України. Так, Україна втрачає ліси, але не в таких масштабах, як це описують. Площа лісів залишається стабільною з моменту незалежності України та займає близько 16% території країни.

Експерт повідомляє що працівникам лісової сфери потрібно змінити підхід на більш сучасний. В Україні більша частина лісів — штучного походження. Найчастіше в штучних лісах висаджується тільки один вид дерев. А екосистема з одним видом дерев не може протистояти певним зовнішнім факторам, тому і гине.

Гриник звертає увагу на застаріле лісове законодавство. Воно досі дозволяє здійснювати масову вирубку дерев, яка призводить до страшних наслідків. Окрім того, старе законодавство не вказує, як охороняти рідкісні види тварин чи рослин у лісах. 

Також, сайт “Коментарі” нагадує, як треба діяти, якщо заблукав у лісі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини