Головна Новини Бізнес історії успіху "Апогей капіталізму": в 2019 році у світі рекордно збільшилася кількість мільярдерів
commentss НОВИНИ Всі новини

"Апогей капіталізму": в 2019 році у світі рекордно збільшилася кількість мільярдерів

В минулому році у світі з'явився 221 доларовий мільярдер, що стало абсолютним рекордом

30 червня 2020, 21:57 comments1522
Поділіться публікацією:

У 2019 році світове кількість доларових мільярдерів досягла 2 825, і стало рекордною за всю історію спостережень аналітичної компанії Wealth-X, яка і опублікувала ці дані.

"Апогей капіталізму": в 2019 році у світі рекордно збільшилася кількість мільярдерів

Так, в 2019 році з'явився 221 новий мільярдер — на відміну від 2018-го, коли кількість мільярдерів у світі, навпаки, зменшилася на 5,4%. Крім того, їх статки зросли на 10,3% і досягли в загальному 9,4 трильйона доларів.

Причиною зростання статків найбагатших людей світу Wealth-X називає сприятливий стан фінансових ринків. На нього не вплинули ні торгова війна між США і Китаєм, ні вихід Великобританії з Євросоюзу.

Загалом всього мільярдерів в 2019 році з'явилося в Китаї — тепер їх там 342. У той же час США залишаються лідером за їх кількістю — 788, з них 113 — у Нью-Йорку.

При цьому аналітики згадали і пандемію коронавіруса, яка призвела до серйозних фінансових втрат на ринку і, як наслідок, зменшення кількості мільярдерів в 2020 році. При цьому автори вказали, що 10% найбагатших людей світу пожертвували великі суми на боротьбу з COVID-19.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про проведення опитування серед своїх читачів про "антирейтингу олігархів", щоб з'ясувати, хто ж з українських бізнесменів губительней найбільше впливає на державну політику.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини