Головна Новини Бізнес історії успіху Квартальний звіт Tesla може принести Маску ще 3 мільярди доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

Квартальний звіт Tesla може принести Маску ще 3 мільярди доларів

Акції Tesla з початку року виросли на 400%

7 жовтня 2020, 12:54
Поділіться публікацією:

Щоквартальний звіт Tesla, який повинні представити найближчим часом, може зробити засновника компанії Ілона Маска багатшими ще на 3 млрд дол. Про це пише Reuters.

Квартальний звіт Tesla може принести Маску ще 3 мільярди доларів

Середня шестимісячна ринкова вартість акцій автовиробника досягла 250 млрд дол., Що стало важливою віхою на шляху до запуску четвертого з 12 траншей опціонів на покупку акцій Tesla зі знижкою, наданою мільярдерові в його платіжному пакеті 2018 року.

Винагорода Маска складається виключно з ряду потенційних виплат за опціони на акції, засновані на ринковій капіталізації та операційних цілях. Щоб забезпечити четвертий транш для Ілона Маска, Tesla все ще повинна досягти мети, пов'язаної з прибутковістю або прибутковістю, що повинні вказати у звіті компанії за третій квартал, дата якого ще не оголошена.

Акції Tesla впали на 0,8% в середині дня у вівторок, але середня ринкова капіталізація компанії за шість місяців виросла завдяки сильному ралі в останні місяці.

Кожен транш дає Маску можливість купити 8,44 млн акцій Tesla по 70 доларів кожна, що становить приблизно шосту частину їх поточної ціни.

При поточній ціні акцій Tesla в 420 дол. Маск теоретично міг би продати акції за 11,8 млрд дол.

Акції Tesla виросли на 400% у 2020 році, коли компанія збільшила продажі свого седана Model 3, що підвищило її ринкову вартість майже на 400 млрд дол. Після того як Tesla минулого тижня заявила, що поставила рекордні 139 300 автомобілів в третьому кварталі, інвестори затамували подих в очікуванні квартального фінансового звіту компанії.

Раніше "Коментарі" писали, що на початку вересня, видатний підприємець Ілон Маск втратив місце в п'ятірці найбагатших людей планети через різке падіння акцій його компанії Tesla. Але досить швидко він зумів підвищити свої статки та знову піднятися в престижному рейтингу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини