Головна Новини Бізнес тарифи Українцям знову збільшать суми в платіжках: Буславець хоче в два рази підвищити норми споживання газу
commentss НОВИНИ Всі новини

Українцям знову збільшать суми в платіжках: Буславець хоче в два рази підвищити норми споживання газу

Міністерство енергетики та захисту довкілля, очолюване Ольгою Буславець, пропонує підвищити в два рази норми споживання газу тим, у кого немає лічильників

30 травня 2020, 19:00 comments1659
Поділіться публікацією:

В українців у платіжках знову злетять суми – на цей раз за споживання газу. Очолюване Ольгою Буславец Міністерство енергетики та захисту довкілля ініціювало підвищення в два рази норми споживання газу тим, у кого немає лічильників і запропонувало розділити його сезонно. У холодну пору року, згідно пропозицією відомства, українцям доведеться платити за газ у кілька разів більше. Відповідний проект постанови Кабміну оприлюднено на сайті міністерства, повідомляє "БізнесЦензор".

Українцям знову збільшать суми в платіжках: Буславець хоче в два рази підвищити норми споживання газу

У Буславець підрахували, що підвищення нормативів торкнеться жителів 3,3 млн квартир або 24,9% житлового фонду, де немає лічильника газу.

Так, норму споживання газу підвищать з 3,28 куб. м до 5,2 кубометра на одну людину в квартирі з газовою плитою й централізованим гарячим водопостачанням. А з жовтня по березень норматив для таких споживачів буде ще вищим – 7,6 куб. м на людину.

У квартирах з газовою плитою, але без централізованого гарячого водопостачання, норматив хочуть підвищити з 5,39 куб. м до 7,1 кубометра на людину в місяць, а в опалювальний період – до 12 кубометрів.

В квартирах, де є газова плита і нагрівач води норма споживання зросте з 10,49 куб. м до 16,3 кубометра, а в опалювальний період – до 27 кубометрів.

Коли ж не буде гарячої води, норму споживання газу для газової плити у Буславець хочуть збільшити з нинішніх 5,39 куб. м до 7,1 куб. метра на людину на місяць з квітня за вересень і до 12 кубометрів – в інші місяці.

Як відзначили в пояснювальній записці до документу, таке зростання норм споживання пов'язане з повідомленнями про "неконтрольоване" споживання газу населенням.

"А це в свою чергу призводить до безоплатного використання газу побутовими споживачами на суму 2,7 млрд грн на рік (383 млн куб. м природного газу)", – заявляють в Міненерго.

Відзначається, що призначена 16 квітня Буславець в жовтні 2019 року була одним з розробників проекту постанови Кабміну, яким пропонувалося надати ТОВ "ДТЕК Східенерго" Ріната Ахметова ціну на газ нижче ціни продажу "Нафтогазом" населенню та іншим захищеним споживачам на 46%-69%.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що уряд збирається переглянути ціну на електроенергію для населення.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини